Термінали Starlink і надалі працюватимуть в Україні, – Федоров

Термінали Starlink і надалі працюватимуть в Україні, – Федоров

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що термінали Starlink працюють та будуть працювати надалі.

Про це Федоров написав у Telegram.

«Термінали Starlink працювали, працюють та будуть працювати. Не турбуйтеся», – зазначив Федоров.

В Офісі президента також запевнили, що термінали Starlink продовжать роботу.

«Давайте відверто. Подобається це комусь чи ні, але Ілон Маск допоміг нам вистояти у найбільш критичні моменти війни. Бізнес має право на власні стратегії. Україна знайде рішення, аби Starlink продовжив роботу. Очікуємо, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв'язок», - написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.

Раніше повідомлялося, що компанія Маска відмовляється фінансувати послуги Starlink в Україні. Але радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна знайде рішення для продовження роботи системи Starlink та розраховує, що до завершення перемовин компанія забезпечить стабільний зв'язок.

Довідково. Starlink - проєкт американської компанії SpaceX з надання широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну SpaceX відправила в Україну кілька партій терміналів Starlink, призначених для потреб медиків, військових, транспортників, об'єктів критичної інфраструктури, енергетики тощо.

Можливо зацікавить