ТОП продуктів, які замінять сіль у стравах

ТОП продуктів, які замінять сіль у стравах

Через припинення роботи найбільшого у Європі солевидобуваного підпримствр «Артемсіль» на Україну може чекти дефіцит солі. Проте замінити її у складі страв зовсім не складно - більшість продуктів можна знайти чи не на кожній кухні.

Оскільки вже зараз сіль або зникла з полиць магазинів, або значно здорожчала, варто придивитися до продуктів та спецій із високим її вмістом, пише ТСН.

  1. Лимон, точніше сік лимона. Він не лише покращить смак страви, а й через вітамін С, який міститься у великій кількості в лимоні, зробить страву кориснішою. Лимонний сік замінить сіль не лише в салатах, а й під час приготування м'ясних страв.
  2. У складі соєвого соусу є спеції та сіль, тому цей продукт цілком замінить сіль. Бажано споживати соус без додавання консервантів і не більше двох столових ложок за день. Цей замінник солі чудово підійде для перших, м'ясних страв, салатів. Підійдуть й інші соуси, що продаються в магазинах, тому що також містять сіль.
  3. Вживання часнику знижує потребу організму в солі, крім того, це дуже корисний для здоров'я продукт. Для приготування страв можна використовувати свіжий часник, часник у порошку.
  4. У складі морських водоростей багато морської солі. Крім того, вона містить вітаміни та такий цінний мікроелемент як йод. Щоб використовувати морські водорості в їжу, їх можна висушити, подрібнити в кавомолці та посипати цим порошком страви. У свіжому вигляді морська капуста також добре додасть страві солі.
  5. Набори сушених овочів, що зазвичай продаються в магазинах, також вже містять сіль. Такі овочі зберігають свої поживні речовини в сухому вигляді, мають прекрасний аромат і смак, їх можна використовувати для приготування будь-яких страв.
  6. Сіль можуть замінити такі спеції, як перець, кріп, петрушка, базилік, орегано, естрагон, розмарин, куркума, майоран, кмин, коріандр, каррі, паприка.
  7. Певною мірою замінити сіль може і звичайний оцет, головне під час споживання — не переборщити з кислотою. Краще взяти м'якіші варіанти оцту — як то яблуневий, бальзамічний, виноградний.
  8. Хрін, імбир замінять в їжі не лише сіль, а й спеції та зміцнять імунітет.
  9. Щоб підсолити страву, достатньо додати солоний огірок, маринований помідор. Солоні або мариновані продукти можна з'їсти, а маринад, що залишився, використати у супі чи другій страві.
  10. Солити страви можна спеціями для супів, у крайньому разі можна використовувати бульйонні кубики, в яких міститься дуже багато солі, а також глутамат натрію.  

Можливо зацікавить