Треба економити: в YASNO розповіли про ситуацію зі світлом в Україні

Треба економити: в YASNO розповіли про ситуацію зі світлом в Україні

Станом на вечір,  27 січня, в українській енергетичній системі фіксується значний дефіцит. Але зазвичай на вихідні ліміти споживання більші. Відтак українців закликають бути ощадливими.

Про це повідомляє генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

 За словами Коваленка, говорячи про дефіцит зараз мається на увазі саме генерація. Нині енергосистемі для повноцінної роботи не вистачає близько 5 ГВт вдень і 3 ГВт вночі. Він повідомив, що для порівняння - одна квартира у середньому споживає 6-8 КВт на добу.

«Що потрібно зробити, щоб зменшити нестачу? Є кілька варіантів, серед яких ремонти ушкоджених потужностей (щоправда, чим далі - тим складніше ремонтувати), повернення енергооб'єктів з тимчасово окупованих територій і імпорт електроенергії», - сказав Коваленко.

Відтак, українців закликають бути ощадливими. Статистика показує, що споживання за грудень 2022 майже не відрізняється від показників грудня 2021.

Читати також:

  • У Дніпрі 79-річний чоловік повідомив, що збирається підірвати 5 будинків. На такий вчинок дідуся спонукало те, що у нього вдома понад 5 годин не було світла. 
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) через численні скарги споживачів щодо недотримання графіків відключень проведе позапланові виїзні перевірки у ПрАТ «Волиньобленерго».

Можливо зацікавить