«Треба найперше дбати про безпеку дітей», - лучанин щодо скандального будівництва «Сафрона»

«Треба найперше дбати про безпеку дітей», - лучанин щодо скандального будівництва «Сафрона»

Зведення багатоповерхівки неподалік торгового центру «ПортCity» не просто недоцільно, а й може стати в майбутньому загрозою для мешканців сусідніх будинків

Таку думку у коментарі виданню ВСН висловив лучанин, представник Української добровольчої армії восьмого батальйону «Аратта» Павло Ковальчук  щодо планів нового будівництва у 55-у мікрорайоні. 

Нагадаємо, що раніше цей скандальний забудовник зі значними порушеннями звів будинок ЖК «Сафрон» на вулиці Львівській, через що його тривалий час не могли здати в експлуатацію. А у четвер, 3 листопада, відбулися громадські слухання стосовно спорудження цього об'єкта.

«Я прийшов на цю зустріч, бо мені було цікаво, що вони там планують. Знайомий із ситуацією, яка раніше виникла на Львівській з «Сафроном». Там мала бути п'ятиповерхівка, потім - дев'ятиповерхівка, а в результаті вийшло 10 поверхів. І, за словами знайомих, які його будували, будинок може через декілька років просто впасти, бо ніхто не дотримувався будівельних норм. Уже на той час в стінах були тріщини. І тут цей самий забудовник планує багатоповерхівку на 280 квартир, а чи не повториться ситуація?», - зауважив він.

«По-друге, біля «Порт Сіті» буде значна нестача паркомісць, й, крім того, обов'язково потрібне місце, аби проїхав пожежний автомобіль. Да й там немає виділеної території для дітей. Чи їм на дорозі гратися?», - зазначив Павло Ковальчук.

За його словами, якщо є заборона на будівництво, то вона повинна стосуватися всіх, а не лише деяких осіб.

«Загалом переконаний, що вони не зроблять те, що обіцяють. І це все виявиться порожніми словами. Питання, яке ми не маємо права упустити: безпека дітей. Потрібно ще на самому початку покласти край таким порушенням», - каже лучанин.

Можливо зацікавить