Треки набирають мільйони переглядів: інтерв'ю з відомим 18-річним співаком з Волині

Треки набирають мільйони переглядів: інтерв'ю з відомим 18-річним співаком з Волині

Yaktak, справжнє ім'я - Ярослав Карпук - юний український співак, який народився у селищі Стара Вижівка, що на Волині. 

Як волинянин Ярослав Карпук програв «Голос. Діти» та нині підняв на вуха весь шоубіз? З ким уже встиг записати колаби й про що радиться з з переможцем «Євробачення» Олегом Псюком? Чому більше не братиме участь у жодних конкурсах? Так в кого закоханий? Про це йдеться у матеріалі ЖВЛ.

2019 року звичайний хлопець із Волині Ярослав Карпук вийшов на 5 сезон проєкту «Голос. Діти» і так заспівав що судді і глядачі аплодували йому стоячи.

Уже тоді в одному з ефірів Ярославу напророкували велике артистичне майбутнє.

Відтоді минуло 4 роки, і пророцтво вже почало збуватися. Ярослав встиг стати впізнаваним артистом під неординарним псевдонімом Yaktak. Його треки в ютубі набирають мільйони переглядів. Палац «Україна» він поки ще не зібрав, а от у сольний тур країною вже вирушив. І найбільше він наразі чекає на виступи у рідній Волинській області, аби обійняти найрідніших.

Бабуся Галина та дідусь Віктор завжди будуть для Ярослава найближчими та найбажанішими слухачами на його концертах, бо саме вони навчили його любити музику.

«Мене не змушували займатися музикою, я сам цього хотів. Тому співав на різних заходах. В родині часто виконували українські народні пісні», - ділиться артист.

Для співу на родинних святах ентузіазму Ярославові не бракувало ніколи.

А от музичну школу майбутній артист відвідував неохоче. Попри те, що там викладала його люба бабуся.

«Я вчився в неї на сольфеджіо. Був дуже поганим учнем, бо було скучно на тих уроках. Мені хотілося співати, грати та танцювати, а там усе було по плану, по графіку», - згадує хлопець.

Ярослав регулярно порушував усі ті графіки. Зізнається, що навіть зривав уроки. За партою у музичній школі він себе не бачив, інша справа - на сцені.

«Я дивився різні концерти по телевізору і бачив себе на сцені», - розповідає музикант.

Та згодом, крім сцени, Ярослав вийшов на футбольне поле, де майже сім років професійно ганяв м'яча.

«Було таке, що я вагався чи бути футболістом, чи музикантом. Я пам'ятаю ту розмову з батьком, він мене більше схиляв до музики», - провадить співак.

Остаточно повісивши бутси на цвях, хлопець взяв до рук мікрофона і подався на головне музичне шоу країни «Голос. Діти» і заскочив туди буквально в останній вагон.

«Мені було 13 років, я знав, що в цьому проєкті можна брати участь лише до 14. Тож розумів, що це був мій останній шанс», - каже Yaktak.

Тим своїм останнім шансом юний співак скористався на всі 100%.

«Я був дуже скутий, скромний. Але потім стало легше і все ж вдалось розкритися», - зазначає хлопець

Тоді у шоу Ярослав був очевидним фаворитом і чи не з перших прямих ефірів забронював собі місце у суперфіналі. Та переможцем він так і не став, посівши друге місце. Зараз музикант розуміє, чому так сталося.

«Тоді сам не був упевнений в собі. У попередній раундах я виходив і знав, що зможу, а у фіналі почав вагатися. Тож сам собі програв ще до початку суперфіналу», - ділиться артист.

Когось, можливо, той програш зупинив би, але не Ярослава. Бо після нього, 2021 року хлопець уже брав участь у найпрестижнішому дитячому фестивалі «Чорноморські ігри», де здобув гран-прі.

«Півтора року тому восени я пішов на кастинг до «Голосу країни», мені сказали, що зателефонують, але так і не зробили цього», - згадує музикант.

Відтоді він робить усе, аби скрізь стати бажаним запрошеним гостем.

«Я об'їздив багато конкурсів, але вже відчув, що треба створювати щось своє. Я знав, що хочу писати пісні, пробував це робити. Далеко не з першого разу це вдалось», - провадить Ярослав.

Так сталося, що творчий старт його сольного проєкту припав на буремний лютий 2022.

«Вирішив почати з каверів. Перший ми випусти 3 лютого, а інший планували 24, на 12 годину дня. Тоді розпочалась війна і всі наші плани зруйнувались...», - пригадує співак.

«Не на часі, зараз не до цього», - такі думки тоді роїлися в його голові. Але плани, які могла б зруйнувати війна, юний артист все одно взявся втілювати в життя.

«Вдома записав трек, одним кадром зняли десь на гарній локації - виклали відео на ютуб. Потім новий трек, потім ще один...», - ділиться Yaktak.

Від каверів діло швидко дійшло до авторських пісень, ба більше: дуже швидко артист-початківець записав треки із уже відомими співачками Jerry Heil, Kola, Mamarika.

А ще віднедавна Yaktak може завжди розраховувати на дружню пораду від соліста Kalush Orchestra Олега Псюка.

«Вони мене підтримали, надихнули на створення нової музики, давали різні поради, я прислухався до них», - розповідає волинянин.

Нині графік у співака настільки щільний, що й на навчання не завжди вистачає часу, то ж Ярослав зізнається: в академії естрадного та циркового мистецтва, студентом якої він є, його бачать нечасто.

Вже близько двох років серце артиста зайняте дівчиною на ім'я Аліса, що часто з'являється у стрічці його інстаграму. Щоправда, подробиць про стосунки із цією пані, він не розголошує. Єдине, що не приховує: знайомі вони давно.

«Не люблю показувати особисте життя, тому стараюсь не дуже все це афішувати», - каже артист.

Про почуття до своїх шанувальників Ярослав ладен говорити годинами. Він сподівається, що їх у нього ставатиме тільки більше.

«Заради цього й пишу свої пісні. Я хочу передати свої емоції людям, поговорити з ними через колонки», - провадить Yaktak.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить