Третина українських шкіл готові до офлайн-навчання, – Монастирський

Третина українських шкіл готові до офлайн-навчання, – Монастирський

До 30% шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з точки зору безпеки та наявності укриття. Точну кількість знатимуть «ближче до Дня незалежності, щоб розуміти, скільки шкіл розпочнуть навчання офлайн, з виходом дітей безпосередньо в класи». Міністерство також закріпило за кожною школою відповідального рятувальника в регіоні. Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище.

Про це заявив очільник МВС Денис Монастирський в ефірі всеукраїнського телемарафону пише ЕСПРЕСО.

Денис Монастирський сказав, що міністерство «закріпило за кожною школою відповідального рятувальника в регіоні. 

«Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище, яка має відповідати за те, як готова чи не готова школа до нового навчального року. Власне, за нашими оцінками, вже добігає до 30% готовності шкіл по всій Україні», – каже Монастирський.

У частині шкіл країни новий навчальний рік розпочнеться, зі слів міністра, в онлайн-режимі, зокрема, в тих регіонах, де ведуться активні бойові дії.

У тилових регіонах країни, зокрема, Львівській, Тернопільській, Закарпатській областях, ведеться підготовка до офлайн-навчання.

«Щобільше, ми там маємо велику кількість ВПО, серед яких багато дітей, що підуть в школу. Тому там якраз іде підготовка по готовності укриття в школах. Це можуть бути відповідно оснащені підвали, або перші поверхи шкіл, але за умови їх правильного оснащення. ДСНС вже давно надали рекомендації, конкретні схеми та приклади, як це має виглядати. Сьогодні органи самоврядування працюють над тим, щоб це можна було забезпечити», - заявив Монастирський.

Очільник МВС зауважив, що сільські школи в тилових регіонах країни, на його думку, в трохи гіршому стані з точки зору безпеки та укриття, у порівнянні з міськими.

Третина українських шкіл готові до офлайн-навчання, – Монастирський
Денис Монастирський

«Більше готові школи в містах, тому в сільських – розглядаються альтернативні варіанти, як, наприклад, довіз дітей у сусідню школу, де забезпечено укриття… Я переконаний, що там, де це можливо буде зробити, питання довозу дітей буде вирішуватись, щоб діти могли розпочати навчання в безпеці»,- підкреслив Монастирський.

Можливо зацікавить