Трьом іноземцям, що воювали за Україну, загрожує смерть

Трьом іноземцям, що воювали за Україну, загрожує смерть

Маріонеткова «влада» самопроголошеної «ДНР» висунула «звинувачення» п'ятьом бійцям, які воювали за Україну. Серед них британці, хорват та швед. Трьом із них загрожує смерть. Їх звинувачують у найманстві. Всі п'ятеро обвинувачених свою провину за пред'явленими звинуваченнями не визнали.

Про це пише ТСН.

Британцю Джону Хардінгу, хорвату В’єкославу Пребегу та громадянину Швеції Матіасу Густафссону, яких захопили на околицях Маріуполя, загрожує можливий смертний вирок.

Ще двом британцям, Ділану Хілі та Ендрю Хіллу, також висунули звинувачення, але їм не загрожує страта. Всі п'ятеро обвинувачених свою провину за пред'явленими звинуваченнями не визнали.

За словами судді, судовий процес відновиться на початку жовтня.

«Хорватія відхиляє обвинувачення і не вважає його обґрунтованим і законним, оскільки воно суперечить міжнародному праву та міжнародним конвенціям щодо поводження з утримуваними цивільними особами та військовополоненими», - заявили у Міністерстві закордонних справ Хорватії.

Міністерство закордонних справ Великої Британії не відповіло на запит про коментарі.

Нагадаємо, так звана Донецька влада в червні засудила до смертної кари двох британців і одного громадянина Марокко, захоплених у бойових діях разом з українськими військами проти Росії за звинуваченням у спробі насильницького захоплення влади та найманстві.

Іноземні уряди відмовилися вести переговори з так званою «Донецькою Народною Республікою», одним із двох підтримуваних Росією утворень, які контролювали частини Донбасу на сході України з 2014 року, посилаючись на її міжнародно визнаний статус як частини України.

Можливо зацікавить