«Це безпрєдєл»: на луцькому авторинку - скандал між водіями та орендодавцем

«Це безпрєдєл»: на луцькому авторинку - скандал між водіями та орендодавцем

На Луцькому авторинку - конфлікт між водіями, які довгий час продають там машини, та орендодавцем землі. Продавці кажуть, що одного дня заброньовані ними місця без пояснень віддали іншим людям. Попри те, що вони мають на руках договори та своєчасно сплачують гроші за місця.

Луцький авторинок - один з найбільших в Україні. Щочетверга й щонеділі сюди приїжджають сотні власників машин, аби вигідно їх продати. Утім, сьогоднішній четвер видався скандальним. У продавців на ринку, як виявляється, вже давно були питання до орендодавця, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

 «Факт того, що люди, які проплачували багато років постоянно і стабільно, сьогодні оказалося що вони ніхто і вигнали. Поставили інших, які раніше ще тут войни були. Непонятно чого, на якій підставі», - каже Ігор, який бронює місця на авторинку.

Люди, які приїздять на ринок аби продати своє авто, - платять гроші за одне місце. До кінця жовтня, кажуть це було 50 гривень, - тепер уже цілих сто. Утім, гроші не проблема - каже Ігор.

 Чоловік показує нам договір, де йдеться про те, що він бронює сім місць. Це означає, що їх займати ніхто, крім нього, не буде. Дійсний цей договір до кінця цього року, але нині листопад, а його місця зайняли інші люди. Вони, до слова, договір на бронювання не укладали, але за стоянку на день гроші заплатили. І от таким чином скасували бронювання не лише в Ігоря. 

 «Це бєзпрєдел. Це нечесно. Якби якісь ще порушення були, а то ні. Ти приїжджаєш в один день і виявляється що ти ніхто і ім'я твоє нічого», - обурюється Ігор.

Люди кажуть, що жодних пояснень від орендодавця не отримали. А ще певнять, він уникає  спілкування і відмовляється показувати документи, які б підтверджували його офіційну діяльність.

«Дайте мені зараз рішення міської ради, що заключила з вами угоду про надання паркування. - В неділю надам. А якщо вас дуже цікавить - їдьте у парксервіс. - То я вам гроші плачу, а не парксервісу. Коли тут парксервіс був ми платили їм по 25 гривень - вони зразу моментально давали чеки. Моментально», - каже чоловік.

 Орендодавець - Василь Смедюк - керівник ТОВ "Автогруп Луцьк" з яким у людей і укладений договір про оренду. Чоловік каже, що віддав частину місць іншим лодям через неоплату. Хоча, ті, певнять: платили своєчасно.

 «За те, що знов не оплата була . - Пачка в руки, всєгда. - В неділю скільки приносили? - По 50, бо всі платили по 50. А з першого числа сказали по 100 будуть. Добре, я не проти. Чого ви в мене забрали місце? Взяли і тупо отжали? Чого? На якому основанії?», - каже водій.

До слова, як тільки розмова почала набирати обертів, - молодики, які прийшли разом із Смедюком, - почали перешкоджати зйомці.

«Згідно договору платять всі по сто гривень, а деякі люди самі рішили, що будуть платити по 50. Громада так собі зіставила. А в договорі записано по 100. І на основі того, я забираю ті 50 і переписую на людей, які платять мені по 100 гривень. - А скажіть, ці сто гривень вони що гарантують? Гарантують безпеку стоянки», - каже Василь Смедюк.

До слова, у договорі про бронювання з власниками авто йдеться про те, що розірвати його в односторонньому порядку можуть у випадку, якщо ті не заплатили за місце до 15 числа включно кожного місяця. Тож, якщо Ігор Козлюк платив своєчасно то "Автогруп Луцьк" порушує умови договору.

Як ми з'ясували, ця територія - у постійному користуванні комунального підприємства "Автопарксервіс". В свою чергу, ТОВ "Автогруп Луцьк" бронює в "Автопарксервісу" близько двохсот місць. Все інше - справа орендарів.

«Нам сплачують за бронювання місць певну суму, яка йде в місцевий бюджет, а вони відповідно ведуть свою господарську діяльність, дивляться за цими місцями, за прибиранням, таким іншим». – каже директор КП «АвтоПаркСервіс» Олег Бахтай.

 «Це є ринок, так наприклад, автомобільний. А ви бачте хоч одного тут біотуалета чи тут прибрано щось?», - зазначає Сергій, який бронює місця на авторинку.

Тож відстояти своє право на бронювання та оскаржити роботу орендодавця - водії можуть лише у суді. Так, як "Автогруп Луцьк" - самостійно провадить свою діяльність.  

Можливо зацікавить

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

на щиті

Не встиг відзначити 50-річний ювілей: до Луцька «на щиті» повернеться Герой Юрій Сілюк. Оновлено

На щиті Луцьк

«На щиті»: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

Бундесліга

16-річний футболіст з Луцька став чемпіоном Німеччини

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

«Їжа» з полін: лучанка-юристка майструє дерев'яні сувеніри і допомагає ЗСУ
відео

«Їжа» з полін: лучанка-юристка майструє дерев'яні сувеніри і допомагає ЗСУ

Від 1 травня в Україні набуває чинності нове положення до ПДР: що зміниться для водїів

Від 1 травня в Україні набуває чинності нове положення до ПДР: що зміниться для водїів

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона