«Це біда людей»: як на Волині відбудовують зруйнований уламками ракети будинок

«Це біда людей»: як на Волині відбудовують зруйнований уламками ракети будинок

У селі Дубове Ковельського району взялися відбудовувати будинок, який зруйнували уламки ракети, що збила білоруський безпілотник. Ось уже кілька тижнів родини власників та волонтери лагодять дах, зводять стіни та виконують інші будівельні роботи.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного. Луцьк.

Гроші на відновлення зруйнованого будинку збирала місцева громадська організація. Зі слів Дубівського сільського голови Романа Троцюка, на державну підтримку за зруйноване житло вирішили не чекати, тому почали роботи власними силами.

У зруйнованому будинку мешкали дві родини. Батько Наталії Хвіць загинув через падіння уламків ракети. Нині жінка щодня допомагає лагодити батьківську хату.

 «Будинок цей все життя батьки наживали. І нічого не збереглося, все геть пішло, тут неможливо жити, стелі попадали, стіни потріскали, все ремонтувати треба», - говорить жінка. Матір вона тимчасово прихистила у своїй хаті.

Катерина Ломазюк, господиня другої частини хати, нині мешкає в старій оселі покійної матері. Каже: відновлювати зруйнований будинок допомагають люди, дещо купують самі.

«Районна адміністрація дала ліс безкоштовно, накриття. А решту купували поки за свої гроші. Дали ще блоки, не знаю, накладну ми ще не бачили, нікому не платили - не знаємо, хто ті блоки дав, хто за них заплатить», - каже господиня.

Допомагає відновити житло людям бригада волонтерів. Чоловіки мають досвід роботи на будівництві і не змогли бути осторонь чужого горя, – каже Григорій Лукашук. Додає: «наша праця безплатна, того що це біда людей, переживання їм і самі переживаємо. Кладка, штукатурка, там ще багато роботи».

Нині чоловіки перекривають дах будинку. Покрівлю почали відновлювати три дні тому. Роботи вже майже завершили.

Як розповів Дубівський сільський голова Роман Троцюк, з дня на день у селі чекають на надходження 200-т тисяч із обласного бюджету. Їх теж витратять на відновлення будинку.

Нагадаємо, трагедія, внаслідок якої загинув 66 річний чоловік, сталася у Дубовому 25 липня. Окрім того, постраждало троє дітей та двоє дорослих.

Можливо зацікавить

Сергій Притула

«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Олександр Олійник

Мати впевнена, що Герой, а в частині кажуть, що покинув поле бою: півтора роки рідні не можуть знайти військового з Волині

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком
фото

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян
відео

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював
фото

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

мобілізація хвороба серце

Мобілізація 2024: які хвороби серця є підставою для звільнення від призову