«Це гордість мого класу», - викладач волинян із Kalush Orchestra поділився спогадами

«Це гордість мого класу», - викладач волинян із Kalush Orchestra поділився спогадами

У складі Kalush Orchestra, які здобули перемогу для України на «Євробаченні-2022», виступає троє випускників Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Стравінського. Їхній викладач Юрій Фокшей розповів, якими здібними та наполегливими були майбутні зірки.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Зі слів педагога, Євробачення дивився на одному подиху, бо вболівав за своїх учнів.

Тимофій Музичук — найстарший серед випускників, — каже Юрій Фокшей. Ігор Діденчук закінчив коледж 2018 року, Віталій Дужик роком пізніше. Усі хлопці грають на кількох інструментах та підтримують дружні стосунки між собою, – розповідає викладач.

Пригадує: хлопці під час навчання у коледжі брали участь у багатьох музичних конкурсах, завжди прагнули бути першими та перемагати.

«Це гордість мого класу», - викладач волинян із Kalush Orchestra поділився спогадами

Тимофій Музичук перед вступом до коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського впродовж року щотижня їздив на заняття до Юрія Фокшея з Ковельського району, долаючи відстань у 90 кілометрів. Викладач каже: завжди повертався підготовленим.

Віталій Дужик народився неподалік Луцька, у селі Жидичин. Навчався грі на сопілці в Юрія Фокшея змалечку. Викладач каже: хлопець побачив його виступ на одному зі свят і прийшов до нього на навчання сопілкарству.

Навчання у столиці додало вправності у грі Ігорю Діденчуку, – говорить викладач.

«Він став дуже професійним музикантом, впевненим. Тут, коли він навчався, дуже переживав за все, коли їдемо на конкурс, як то воно буде, але життя змінило його», — розповідає Юрій Фокшей.

Під час виступу на Євробаченні-2022 Тимофій Музичук грав на тилинці, Ігорі Діденчук на контрабасі, а Віталій Дужик на сопілці. Грі на цих інструментах хлопці навчилися у Волинському коледжі культури і мистецтв імені І.Стравінського.

Можливо зацікавить