Це хороше авто купили ви, а це російське г*вно, яке згоріло: волинські військові розповіли про роль машин на війні

Це хороше авто купили ви, а це російське г*вно, яке згоріло: волинські військові розповіли про роль машин на війні

У кожного з нас є можливість допомогти рятувати життя наших хлопців на фронті. Поки вони воюють, ми маємо змогу працювати. Більше того, ми повинні працювати, щоб військові були забезпечені усім необхідним. Одна із головних потреб нині - машини. На війні - це не лише засіб пересування, а й порятунок під час обстрілів та житло. Саме тому, волонтери постійно збирають гроші на транспорт. 

Луцький волонтерський штаб "Ангар" нещодавно розпочав чергову кампанію. Вони оголосили про збір майже двох мільйонів гривень, - йдеться у сюжеті 12 каналу. 

 «Це автомобіль, який купили ви, а це москальське гівно, яке згоріло», - волинський військовий показує автомобілі.

Як додав військовий: одне й друге завдяки людям, які скинулися та купили це авто. Адже без транспорту на фронті не обійтися. Саме цим автомобілем евакуюють поранених. Цікаво що його вартість двісті тисяч гривень і завядяки ньому врятували більше двохсот поранених. 

Утім, на жаль, такий потрібний транспорт на фронті - дуже швидко виходить з ладу. Через велику кількість мін та різних боєприпасів на землі. А ще машини є цілями російської артилерії. Саме тому, їх ніколи не буває мало. Тут уже велика дяка волонтерам. 

Усі ці автомобілі для військових передали з волонтерського штабу "Ангар" у Луцьку. А гроші на їх купівлю назбирали всією Україною. Але так, як потреба в транспорті є завжди, - на цьому волонтери не зупиняються. Нині збирають на ще 10 машин. Потрібен мільйон вісімсот тисяч гривень.

Ця машина - приклад того, що купують для військових. 10-15 років, середньої вартості та у задовільному стані. Але перед тим, як відправити її на фронт, слід провести технічне обстеження, ремонт і замінити всі рідини. Адже на фронті у військових немає часу лагодити авто.

«Ми стараємося, щоб отакі засоби першої необхідності домкрат і цей, були у всіх машинах. Бо буває таке, що вертаються і кажуть: ну нам колись привезли машину, де немає домкрата. Де немає інструменту. Ми не можемо поміняти колесо. Це не нормально. У всіх є домкрат і запаска, і в хлопців має бути така можливість», - розповідає волонтер штабу «Ангар» Андрій Роговський.

Велика потреба й у зимовій гумі, адже машини, які купують за кордоном, - прибувають переважно на літній.

Майже два мільйони на десять авто та їхній ремонт допомагають зібрати місцевий бізнес та небайдужі. За словами волонтерки, листопад був найскладнішим місяцем по донатах. Тож долучитися до доброї справи просять якомога більше людей.

Зробити це можна, переказавши гроші на картки волонтерського штабу "Ангар". Наразі 150 955 гривень на 10 авто вже зібрано. Лишилося всього 10 тисяч гривень і буде потрібна сума на одне авто.

Для власників карток ПРИВАТБАНКу 4149 6293 1709 2898

МОНОБАНКу 5375 4141 0849 3775.

Можливо зацікавить