«Тут має стояти торговий центр. Хто хоче - той зрозуміє»: підприємці про нічну пожежу на Старому ринку Луцька

«Тут має стояти торговий центр. Хто хоче - той зрозуміє»: підприємці про нічну пожежу на Старому ринку Луцька

У Луцьку вночі, 15 грудня, горів торговий павільйон Центрального ринку. На час прибуття рятувальників вогонь вже охопив покрівлю павільйону та поширився внутрішнім приміщенням.

Загалом горіло близько 400 метрів квадратних. Проте, за інформацією рятувальників, їм вдалося врятувати значну частину будівлі - південну та північну частину торгового павільйону.

Журналіст видання ВСН побував на місці події й поцікавився у місцевих підприємців, що вони думають з цього приводу, та коли на їхню думку запрацює ця частина ринку.

«Харчовими продуктами тут точно торгувати уже не будуть, а з нехарчовими може пустять через тиждень на роботу. Хоча це наразі доволі сумнівно, бо скажуть, що це небезпечно й можливі обвали будівлі. Тобто, стосовно роботи, то ми не дуже знаємо, що буде далі», - розповів один з підприємців, який не захотів називати ім'я.

На питання, яка може бути причина нічної пожежі, чоловік відповів з сарказмом:

«На мою думку, тут має стояти торговий центр. Хто хоче, той зрозуміє, чому я так кажу. У нашому місті, якщо має з'явитися нова будівля, то стара має згоріти, або ще щось має трапитися. У нас така тенденція. Можна сказати, що загоряння виникло від якогось обігрівача, перепад напруги, замикання, як би це банально не звучало. Але з цього усі будуть сміятися. Тому думаю, що тут має бути щось гарне і грандіозне, а для цього дечого тут немає бути», - каже чоловік.

Ще одна підприємиця зазначила, стосовно згорілого у павільйоні майна, що це - людські долі. 

«Люди, які працювали на продуктах, втратили повністю все. Ще й борги будуть, бо продукти брали під реалізацію. Під час війни це - просто жахіття. Прямо «джек-пот» якийсь. Лише у Луцьку таке робиться, мабуть», - зазначає жінка.

Відвідувачі ринку на питання, що трапилося на ринку переважно відповідали «Його спалили. А хто? Бандити».

Ще дві місцеві підприємиці думають, що причиною пожежі могла стати несправна проводка. Але і версію стосовно підпалу не відкидають. Кажуть, що може бути все.

Станом на 12-у годину зі згорілий павільйон ще димів. Його обнесли стрічками, і нікого не підпускають до приміщення. На місці події продовжують працювати дві слідчо-оперативні групи поліції та дослідно-випробувальна лабораторія ДСНС області.

Проте поруч зі згорілим павільйоном жваво йде торгівля.

У четвер, 15 грудня сам Центральний ринок не працюватиме.

Як після пожежі виглядає Старий ринок у Луцьку.

Можливо зацікавить