У білорусі арештували жінку, яка влаштувала свято для українських дітей

У білорусі арештували жінку, яка влаштувала свято для українських дітей

У білорусі Аллу Кароленко, одну з організаторів свята для українських дітей, які втікали від війни, засудили до 7 діб арешту.

Про це пише Українська правда.

27 червня у Гомелі мало відбутися свято для українських дітей, які втікали від війни, але учасників, які зібралися в парку палацу Румянцевих і Паскевичів, розігнала міліція. 29 червня поліція затримала одну з організаторів свята Аллу Кароленко, відтак, стало відомо, що її засудили до 7 діб арешту.

Водночас стаття, за якою її звинуватили, невідома.

Щодо свята, то йдеться про дівчинку Алісу, яка приїхала до Гомеля з бабусею, тікаючи від війни з Донецької області. 27 червня дівчинці виповнилося 9 років. Вона вирішила влаштувати акцію – продати паперових «голубів миру» і зібрати гроші на подарунок.

За допомогою місцевих волонтерів вирішили організувати відпочинок для українських дітей, які вимушено проживають у Гомелі. Свято отримало назву «День іменин»

Передбачалося, що програма включатиме ігри, конкурси, сувеніри та подарунки. Обов’язковим було взяти з собою «голуба миру» або виготовити його разом при зустрічі.

У провладних Telegram-каналах заявили, що білоруська міліція втрутилася у святкування, бо побоювалася «провокацій і політичних гасел», а його учасники не подали заявку до міськвиконкому на масовий захід.

Можливо зацікавить