У Білорусі за ґрати на 66 років кинули ще одну групу "рейкових партизан"

У Білорусі за ґрати на 66 років кинули ще одну групу "рейкових партизан"

У Білорусі Гомельський обласний суд засудив трьох жителів Світлогорська до сумарного терміну в 66 років. Їх звинувачують у підпалі шафи з електронною апаратурою на залізниці, щоб сповільнити доставку російської військової техніки до кордону.

Про це повідомляє правозахисна організація "Гомельська Весна".

Відомо, що першого фігуранта справи, Дениса Дикуна, засудили до 23 років позбавлення волі. Інших двох – Олега Мальчанова і Дмитра Равича – до 21 і 22 років позбавлення волі в умовах посиленого режиму відповідно.

Кожного з них оштрафували на 4800 білоруських рублів (близько 70 тисяч гривень). Всі цінні речі, які були у них вилучені при обшуках, передані державі. Справу розглядали в закритому режимі.

Що відомо про справу "рейкових партизанів"

 За версією слідства, 28 лютого, на початку розв'язаної РФ повномасштабної війни проти України, Дикун, Мальчанов і Равич підпалили шафу реле сигналізації, централізації та блокування на залізничній лінії Жердзь-Останковичі у Світлогірському районі. Це призвело до того, що світлофори і стрілочні переводи на залізниці, що веде в Україну, були несправні. 4 березня Дикун, Мальчанов і Равич були арештовані. Як повідомляє білоруське видання "Зеркало", жителі Світлогорська – не перші засуджені "рейкові партизани", але раніше фігуранти справ про диверсії на залізниці отримували не такі величезні тюремні терміни.

Можливо зацікавить