У Білорусі збираються відновити стару гауптвахту: де каратимуть військових

У Білорусі збираються відновити стару гауптвахту: де каратимуть військових

У Бресті Міноборони Білорусі вирішило відремонтувати стару гауптвахту. Відтак, це свідчить про проблеми із дисципліною в армії Лукашенка. 

Про це пише «Білоруський Гаюн».

 В активістів опинилися документи, де йдеться про плани Міноборони відновити стару гауптвахту в Бресті. Це місто вибрали не просто так, адже саме там є місця дислокацій багатьох військових частин. 

Як будуть використовувати нове приміщення - невідомо.  Але активісти повідомляють, що у країні є лише одна гауптвахта - на базі Мінської військової комендатури. 

«Загалом розмови про необхідність відкриття гауптвахти в інших місцях зосередження частин ЗС РБ ходили й раніше. Це пов'язано зі складністю логістики. Згідно з нормами дисциплінарного статуту ЗС РБ, для того, щоб відправити під арешт на гауптвахту військовослужбовця строкової служби, його необхідно доставити до Мінська в супроводі призначеної особи (іншого військовослужбовця), а після відбуття ним покарання - забрати назад. Це значно ускладнює можливості застосування загалом такого заходу покарання, як арешт з утриманням на гауптвахті, який фактично застосовують лише у виняткових випадках», - йдеться у повідомленні моніторингової групи.

Читати також:

  • Білорусь може розташувати один з підрозділів ППО ЗС в Лунинці. Планують почати годувати військових полку в населеному пункті.
  • Військові підрозділи Білорусі та Росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На білоруських полігонах тривають заходи з бойової підготовки військ РФ.

 

Можливо зацікавить