У Боратинській громаді на Волині тепер є мобільний ФАП на колесах

У Боратинській громаді на Волині тепер є мобільний ФАП на колесах

Боратинський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав автомобіль для мобільної бригади медиків. Це такий собі пересувний ФАП на колесах для надання медичних послуг жителям переселенцям, малозахищеним жителям громади, особливо у віддалених селах. Боратин отримав автівку ставши учасником проєкту, який на Волині втілюють у межах співпраці між управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА та Товариством Червоного Хреста області. 

Про це йдеться на сайті Боратинської територіальної громади.

Як наголошуютьу повідомленні, ще на початку повномасштабного вторгнення підписали меморандум про співпрацю. Його суть – створення мобільних бригад, що надаватимуть медпослуги внутрішнім переселенцям, незахищеним верствам населення, особливо у віддалених населених пунктах.

Так на Волині створилм сім медичних мобільних бригад. До їх складу входять: лікар, медсестра, волонтер та водій.

Для чотирьох із них, у тому числі для мобільної медичної бригади на базі ЦПМСД Боратинської сільради, передали автомобілі, які надали Товариство Червоного Хреста України та Німеччини. 

«Наш центр давно працював над ідеєю створення пересувного мобільного ФАПу задля оптимізації роботи первинної ланки. Саме тому Боратинська громада стала першою, хто погодився брати участь в проєкті, – розповідає директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Боратинської сільської ради» Оксана Чертюк. – Наша мобільна медична бригада буде обслуговувати не лише населення Боратинської громади, а й сусідні громади, а саме Підгайцівську, Торчинську, Горохівську, Городищенську, Мар'янівську і Берестечківську. Основна мета цього проєкту ˗ охопити медичними послугами внутрішньо пепеміщених осіб, маломобільні та соціально незахищенні верстви населення. Мобільна медична бригада вже розпочала свою роботу і отримала перші схвальні відгуки від пацієнтів. Сподіваємося, проєкт буде життєздатним і сприятиме ефективній роботі первинної ланки».

Можливо зацікавить