У черзі три тисячі машини: попри компромісне рішення між урядами, «Ягодин» досі заблокований

У черзі три тисячі машини: попри компромісне рішення між урядами, «Ягодин» досі заблокований

Знайдено рішення, як розблокувати українсько-польський кордон, про це заявляють наші урядовці. Ідеться про пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ», де в чергах застрягли сотні фур через страйк польських перевізників. Вони обурені спрощеною процедурою перетину для українських вантажів і штрафами за відсутність дозволів, які їм загрожують в Україні.

Тож відсьогодні такі дозволи вирішили тимчасово в них не вимагати, йдеться в ТСН

Черга вже рухається, але дуже і дуже повільно. Про вчорашнє рішення урядовців водії чули, але, кажуть, від ранку понеділка, 8 травня, ситуація не змінилася.

Більшість далекобійників прибули сюди ще чотири дні тому. Кажуть, про страйк не знали та й були записані саме в електронній черзі. За останні дні вона просто завмерла, там наразі близько трьох тисяч машин. З боку Ягодина чимала жива чергу, автівки припарковані по обидва боки, люди стоять тут уже майже тиждень.

Страйкарі пропускають лише кілька автівок за годину. За останню зміну заїхало і виїхало лише трохи більше сотні автівок. Без проблем рухаються лише фури з гуманітарною допомогою, небезпечним вантажем, тваринами. Також безперешкодно через пункт пропуску проїжджають автобуси.

«Ситуація напружена і складна, але ми надіємося, що здвиг пішов і машини будуть запускати», - каже старша інспекторка «Укртрансбезпеки» Марія Сташук. 

«Вони пропускають тільки до 5 автомобілів на в'їзд в Україну. Це польський експорт для нас і одиничні на годину товари сільсько-господарського», - додає речниця Волинської митниці Валентина Черниш. 

«Ягодин - Дорогуськ» – це найпотужніший пункт пропуску. За  дні простою, кажуть далекобійники вони мають великі збитки. Їх просили їхати в інші пункти пропуску, які є поблизу, але й там утворилися черги. І водії, і перевізники, сподіваються на рішення  урядовців обох країн. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить