У двох громадах Волині зробили найбільше COVID-щеплень переселенцям

У двох громадах Волині зробили найбільше COVID-щеплень переселенцям

Обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України у восьми регіонах зробили в червні 5 747 щеплень внутрішньо переміщеним особам, 2 689 з них – проти COVID-19. Імунізація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в Україні. На Волині найбільше переселенців вакцинували у Колківській та Берестечківській громадах. 

Про це інформують на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За даними Волинської ОВА, від початку війни в Україні область прийняла 70 тисяч 544 переселенці. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) проживають у приватних помешканнях, окрім того, для них облаштовано  48 місць компактного проживання в усіх районах області (найбільше – в Луцькій ТГ).  

Станом на 22 липня, у місцях компактного проживання мешкало понад 2,5 тисячі людей, зокрема, більше 600 дітей. Останнім часом вакцинували близько  півсотні переселенців. Найбільше щеплень зробили ВПО у Колківській і Берестечківській громадах. Загалом було вакциновано близько 800 людей.

Всі вакцини за національним календарем щеплень доступні та безоплатні.

Активну роботу з вакцинації ВПО за підтримки ВООЗ розгорнули Львівська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Кіровоградська, Вінницька та Тернопільська області.

Можливо зацікавить