У головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужіння

У головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужіння

У кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відбулося різдвяне богослужіння.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Напередодні, у Навечір’я Різдва (Святвечір), під проводом високопреосвященного відправили всенічну. З ним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.У проповіді архіпастир наголосив, що сьогодні відзначаємо свято з гіркотою. Але згадуємо про народження Спасителя з надією на перемогу і єднання. Ми нині живемо зі всім християнським світом одним духом, одними вустами і єдиним серцем. Тож варто змінюватися в кращу сторону і єднатися між собою.

Також владика зазначив, що сьогодні волинські паломники мають змогу відсвяткувати Різдво за новоюліанським стилем разом зі Вселенським Патріархом, перебуваючи в Константинополі.

Після відправи архієрей запросив вірян заколядувати на головній площі міста. Саме тут відбуваються важливі для нашої громади події, саме тут ми проводжаємо героїв в останню дорогу. Тому саме тут сьогодні повинна лунати колядка. Аби наші серця наповнилися душевним теплом і наблизилися до Господа. Аби Всевишній за нашими молитвами швидше дав перемогу і спокій для нашої землі.

У головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужінняУ головному соборі Луцька відбулось різдвяне богослужіння

Нагадуємо, що цьогоріч різдвяна служба у соборі відбуватиметься двічі: і 25 грудня, і 7 січня.

 

Можливо зацікавить