У громаді біля Луцька просять звільнити заступників, щоб зекономити мільйон

У громаді біля Луцька просять звільнити заступників, щоб зекономити мільйон

На заголовному фото: Заступники Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько, Леонід Гроголь та Олександр Бляшук під час збору коштів на благодійній ярмарці з нагоди Дня захисту дітей

Депутати Підгайцівської громади однієї із фракцій пропонують скоротити кількість заступників сільського голови на час війни. Аргументують це тим, що наразі немає потреби у виконанні їхніх посадових обов’язків, а для бюджету це стало б суттєвою економією – не менше мільйона гривень на рік.

Відповідний запит на черговій сесії озвучив депутат Тарас Столярчук.

У той же час більшістю голосів сільрада не підтримала таке рішення.

«Подали депутатський запит від нашої фракції «Свободи» щодо доцільності утримувати в такий скрутний воєнний час трьох заступників сільського голови. Фактично, на сьогодні в громаді працює лише комунальне підприємство. Решту робіт, а це – дороги, ремонти шкіл, садочків, спортивних майданчиків тощо, зараз не виконуються. Всі капітальні видатки на такі потреби в державі заблоковані. Тому не бачимо сенсу виплачувати зарплати та преміювати як мінімум двох заступників Олександра Бляшука та Валентина Приходько», - пояснює депутат.

Зауважимо, у Підгайцівській сільській раді наразі є три заступники сільського голови.

За інформацією із відкритих джерел, зарплата кожного торік становила 40 тис грн.

«Якщо порахувати, то зарплата двох заступників на рік з різними преміями і надбавками – мільйон гривень. Зараз в державі і громаді є більш нагальні потреби, ніж утримання роздутого апарату керівників. Тим більше, що заступники в нашій громаді – далеко не бідні люди», - коментує обранець громади.

Можливо зацікавить