У громаді на Волині, через нашестя лисиць, потерпає не один господар

У громаді на Волині, через нашестя лисиць, потерпає не один господар

Мешканці Сошичненської громади зазнають збитків через зухвалу поведінку рудохвостих. Свійську птицю нахабні хижачки викрадають у них десятками.

Про це пише «Волинь нова» з посиланняс на газета Полісся

Житель села Нуйно Анатолій Пігулко розповів, лисячі зграї оселилися в лісовій посадці впритул до села. Вони швидко розмножуються, а відтак і харчів потребують більше. 

Непрохані гості діють не поодинці, вони не бояться ані собак, ані господарів. Посеред білого дня хижачки крадуть кур і волочать їх у зубах до нори. 

Якщо раніше, зазначає пан Анатолій, популяцію лисиці дещо регулювали мисливці, бо у сезон полювання відстрілювали звіра, адже цінувався його міх, то тепер лиса розвелося аж надто багато, бо його хутро втратило ціннність.

«У мене вкрали десятеро курей, а в найближчої сусідки аж двадцять. Від нашестя лисиць потерпіло чи не кожне господарство. Виносять птицю хижаки і в сусідніх селах. За таких умов кури не можуть вільно гуляти на подвір’ї, тримаємо їх лише замкненими у хліві. Якщо ж курник не має фундаменту, хитрі лисиці роблять підкоп і таким чином витягують свою здобич», — розповів пан Анатолій.

Окрім того, що лисиці завдають матеріальних збитків, вони ще й – головні поширювачі збудника сказу.

Можливо зацікавить