У Грузії таксист висадив росіян на перевалі через невдоволення українською музикою

У Грузії таксист висадив росіян на перевалі через невдоволення українською музикою

У Грузії водій таксі відвіз на перевал та зилишив там російських туристів, які зажадали вимкнути українську музику у салоні. Суд виправдав дії чоловіка.

Про це повідомив адвокат водія Іраклій Чомахашвілі, пише ТСН.

Таксист мав доставити туристів із Тбіліського аеропорту до готелю у місті, але дорогою пасажири зажадали від водія вимкнути українську музику.  На цьому ґрунті між ними стався конфлікт. В результаті таксист попрямував у протилежному від міста напрямку, піднявся на Гомборський перевал, де й висадив росіян та поїхав.

Водночас, за даними «Європейської правди», згодом прокуратура Грузії опублікувала заяву з іншою версією подій: згідно з нею, конфлікт стався через гроші. 

Росіяни подали на водія до суду, заявивши, що він викрав їх та незаконно позбавив волі за національною ознакою. Таксисту загрожував термін від 7 до 10 років ув'язнення. 

Однак колегія присяжних постановила, що дії водія таксі не підпадають під 3 частину статті 143 Кримінального кодексу Грузії (Незаконне позбавлення волі щодо двох чи більше осіб). Як заявив адвокат, засідання завершилось із рахунком 12:0.

«Присяжні вважали, що відтворення української пісні для росіян та захист своїх національних інтересів не є злочином! Я хочу подякувати всім! Сьогодні ми від імені народу перемогли російський імперіалізм», - написав Іраклій Чомахашвілі.

Нагадаємо, у літаку Відень-Валенсія російськомовна жінка вдарила дівчинку з України.

Можливо зацікавить