У храмі лунали молитви та «Червона калина»: у селі під Луцьком відзначили престольне свято

У храмі лунали молитви та «Червона калина»: у селі під Луцьком відзначили престольне свято

14 жовтня об’єднало одразу чотири свята: День українських захисників і захисниць, 80-річниця створення УПА, День Українського козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці. У селі Княгининок цей день розпочали з молитви. У місцевому Свято-Покровському храмі на престольний празник зібралися сотні людей. 

Також заспівали хором знамениту «Червону калину». Підхопили пісню усі прихожани, у багатьох під час співу наверталися сльози, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Ми сподівалися, що буде покоління, яке не знатиме війни. Не судилося і ми змушені знову переживати ці лихоліття. Я сумую з приводу величезних втрат, які поніс наш народ, захищаючи долю і волю нашої країни. Я щиро вірю у перемогу», - сказав настоятель храму, військовий капелан Михайло Бучак.

Храм у селі Княгининок – достойний символ української незламності, адже пережив Другу світову і з часу відкриття жодного разу не зачиняв свої двері. Будувати храм вирішили після того, як згоріла церква у сусідніх Сирниках, зведена ще у 17 столітті. Капсулу під новим храмом заклали у 1935 році на місці перетину 4 сіл – Княгининка, Сирників, Німецького та Ольшан.

Детальніше – у сюжеті.

Можливо зацікавить