У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

У Чехії скасували концерт Ані Лорак, яку в афішах предсталяли як «найтитулованішу українську співачку». Також українців та місцевих активістів закликають бойкотувати німецький тур співачки, яка з 2014 року живе у Росії та мовчить про війну навіть після повномасштабного нападу.

Про це пише Суспільне. Культура.

Про організацію туру української співачки повідомляли різні гастрольні агенції, однак після хвилі обурення виступи почали скасовувати, а у Німеччині українці та місцеві активісти планують влаштувати протест.

З жовтня по листопад Лорак планувала виступати у європейських містах – Лемго, Гамбурзі, Дортмунді, Оффенбаху, Празі, Нюрнберзі та інших.

Зважаючи на обурення української спільноти, празькі організатори туру Forum Karlin відповіли у сторіз Instagram, що концерт співачки скасували й афіш вже немає.

У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

А жителі Гамбурга 17 вересня планують влаштувати протест. Вони говорять, що Лорак «швидко перевзулася» після того, як її концерти у Росії стали збирати набагато менше коштів. 

Ще 12 вересня блогер Віталій Гордієнко у Twitter опублікував скріншот з оголошення концерту Ані Лорак, де вона згадувала, що є «найтитулованішою українською співачкою».

Гордієнко закликав позбавити Ані Лорак усіх титулів, а громадян України, які перебувають за кордоном, просить протестувати проти її концертів: «Українці у Чехії та Німеччині, закликаю вас організувати акції протесту під її концертами. А відповідне міністерство в Україні закликаю позбавити всіх звань і титулів співачку Ані Лорак».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 13 вересня у своєму Telegram-каналі повідомив, що у відомстві уже готують механізм для скасування звання народного артиста України: «Хочу наголосити та попередити, що всі артисти, які досі «з гордістю» користуються званням народних артистів України, коли їм це зручно, але давно вже такими не є через мовчання або підтримку російської агресії, скоро будуть цих звань позбавлені».

Можливо зацікавить

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Мобілізація інвалідність

Чи можлива мобілізація людей з інвалідністю після змін у законі

війна Монатік

«Душа в п'яти впала»: відомий артист з Луцька Monatik розповів, як його сини ледь не потрапили під ракетний обстріл

дзюдо війна

10 місяців вважали зниклим безвісти: титулований дзюдоїст з Луцька загинув у бою на Донбасі

Електронні повістк

Посилення мобілізації: чи впровадять електронні повістки

Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук, відповідаючи на закиди, заявив, що представляє Росію

На щиті Луцьк
відео

Трагічний день: до Луцька «на щиті» востаннє повернулись полеглі Герої

Вибухи Чернігів

Ранкова атака на Чернігів: кількість загиблих і потерпілих стрімко зростає

Мобілізація зміни

Мобілізація по-новому: як ухвалений законопроєкт змінить життя військовозобовʼязаних