У Ківерцівській громаді 73% батьків підтримують очне навчання

У Ківерцівській громаді 73% батьків підтримують очне навчання

Більшість батьків Ківерцівської громади, а саме 73% – за очне здобуття освіти.

Про це повідомив очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук, - пишуть на сайті Волинської ОДА.

Декілька запасних виходів, вентиляція, санвузли, освітлення та вода – усе це є в захисних спорудах навчальних закладів у Ківерцівській громаді. Наразі в цих укриттях ще тривають деякі підготовчі роботи до початку навчального року. Після цього тут стоятимуть стільці, парти, а в дошкільному закладі ще ліжка. Захисні споруди готують для тих, хто обере навчання в очному режимі та віддає дітей у садочок.

Загалом на час воєнного стану навчання в області відбуватиметься за змішаною формою: дистанційно та офлайн. Також відповідно до статті 9 Закону України «Про освіту» доступними є й інші альтернативні форми навчання. Остаточне рішення про те, яким чином учень здобуватиме освіту –  приймають батьки.

Як повідомив очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук, 73% батьків громади за очне навчання.

«Ми показуємо батькам умови захисних споруд і тоді вони вирішують, за якою формою будуть навчатися їхні діти. Більшість, а саме 73% – за очне здобуття освіти, – зазначив міський голова Ківерців. – Звичайно, що діти будуть забезпечені різними формами навчання».

До слова, укриття в школі вміщує 400 дітей. Якщо усі учні будуть здобувати освіту в очному режимі, то навчання відбуватиметься у дві зміни. Щодо інспектованого садочка, то його відвідує 250 вихованців. Його укриття може забезпечити захистом таку кількість дітей.

 

Можливо зацікавить