У Ківерцях вапнували озеро «Молодіжне»

У Ківерцях вапнували озеро «Молодіжне»

На озері Молодіжне, що у місті Ківерці, здійснили перший етап вапнування води, витративши майже 60 кг вапна.

Всього Ківерцівською міською радою заплановано три етапи вапнування води. У подальшому використовуватимуть орієнтовно по 100 кг вапна під час кожного такого екологічного процесу, - повідомили у Ківерцівській міській раді.

Вапнування води проводиться для прискорення мінералізації речовин і додавання розкритого кисню. Також це допомагає поліпшити рибопродуктивність і якість води.

Для чого це потрібно:

Вапнування води – це в першу чергу створення правильної екологічної атмосфери водойми. Робиться це для усунення кислої реакції грунту і прискорення мінералізації. У вигляді побічної (але корисної) дії йде додавання кальцію у воду.

Під час експлуатації водойми з землі і води поступово вимивається вапно. Його потрібно періодично додавати, оскільки виконує наступні функції:

  • Розвиток мешканців. Вапно бере участь у формуванні у риб скелета, впливає на розвиток зародків і нормалізує роботу нервово-м’язового апарату риби. Під час вилову значна частина кальцію вилучається зі ставка і його необхідно додавати.
  • Дезінфекція води. Вапно допомагає запобігти захворюванням зябер і краснухи коропа.
  • Бореться з більшістю паразитів, що мешкають на дні і в воді. Вони просто не переносять вплив негашеного вапна і гинуть відразу після її додавання.
  • Допомагає позбутися від непотрібної (кістлявої і малопродуктивної) риби.

Можливо зацікавить