У Ковелі будують «з нуля» укриття на 400 людей

У Ковелі будують «з нуля» укриття на 400 людей

У Ковелі на території школи №8 практично «з нуля» будують безпечне стаціонарне укриття. Ним також зможуть користуватися учні та вчителі сусідньої школи №5. Приміщення розраховане на майже 400 місць. 

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка. 

«Роботи тривають третій тиждень. За цей час підрядник ТзОВ «Ідея» розкопав приміщення колишнього тиру, провів планування, встановив «нульову» розмітку, розпочав заливку стін для добудови частини приміщення, проводить армування стін і готується робити перекриття. І зовнішні стіни, і перекриття будуть монолітні», - йдеться у дописі. 

У Ковелі будують «з нуля» укриття на 400 людейУ Ковелі будують «з нуля» укриття на 400 людей

Ще в перші місяці війни колектив школи власними силами розчистив приміщення колишнього тиру на території школи, щоб згодом облаштувати там найпростіше укриття. Але на поверхню вийшло багато супутніх проблем: часті підтоплення грунтовими водами, відсутність аварійного виходу, сирість тощо. 

Натомість в проєкті нового повноцінного укриття за нормами будівництва передбачена каналізація, санвузли, дренажна система, водопостачання і навіть рекуператори, які допоможуть з циркуляцією повітря в приміщенні. 

«Це наш перший досвід такого будівництва в місті, але в результаті матимемо повноцінне безпечне укриття, яке зможуть використовувати понад 800 учнів з двох шкіл, що в центральній частині міста. А якщо дозволятиме місткість, перечекати тривогу там зможуть і жителі сусідніх будинків. Нагадаю, що загалом у місті ми запланували два капітальні будівництва укриттів для навчальних закладів Ковеля», - наголосив Чайка. 

У Ковелі будують «з нуля» укриття на 400 людей

Можливо зацікавить