У Латвії шоколадну фабрику підозрюють у підтримці російської армії

У Латвії шоколадну фабрику підозрюють у підтримці російської армії

 У Латвії Служба державної безпеки перевіряє інформацію щодо шоколадної фабрики Pobeda Confectionery, яка може бути причетною до підтримки армії Росії. Підприємство у місті Вентспілсі виробляє шоколад та інші солодощі, які начебто передавалися для пожертви на російську армію.

Про це повідомляє видання Delfi.

 Причиною перевірки стала інформація, що була поширена на деяких російських інтернет-ресурсах. У повідомленнях йшлося, що виконавчий директор фабрики Ольга Муравйова отримала подяку від товариства «Боевое братство» російського міста Єгор’євська за те, що з початку війни компанія пожертвувала понад 15 тонн своєї продукції російської армії. 

У Міністерстві закордонних справ Латвії виданню повідомили, що такі «інвестиції», які підтримують війну Росії в Україні, є неприйнятними. Якщо інформація підтвердиться, міністерство обіцяє ухвалити необхідні рішення, але не уточнює, які саме.

Згідно з відкритими даними, 90,2% капіталу Pobeda Confectionery належить кіпрській компанії Adellaar Holdings Limited, а власниками решти капіталу є Віталій і Ольга Муравйови – колишні громадяни Росії, а нині Кіпру.

Читайте також:

  • Європейський союз затвердив новий десятий пакет санкцій проти Росії. До нього увійшли 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські росЗМІ.
  • До річниці повномасштабного вторгнення в Україну Держдепартамент США у межах санкційного пакету оголосив про введення візових та фінансових обмежень щодо низки російських фізичних та юридичних осіб.