У луцьких дворах планують встановлювати підземні смітники

У луцьких дворах планують встановлювати підземні смітники

У Луцьку запланували встановлення підземних смітників на прибудинкових територіях.

Про це стало відомо у середу, 31 травня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

Зокрема, депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» на 2022–2024 роки»: додатково включили витрати на проведення капітального ремонту контейнерних майданчиків.

Як повідомив директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, мова йде про облаштування місць підземного збору твердих побутових відходів.

«Вже визначено 11 локацій. Буде проведений пілотний проєкт – зробимо висновки, а тоді будемо виставляти пріоритетність. Я гадаю, що логічно їх будувати паралельно з ремонтами прибудинкових територій», - прокоментував очільник комунального підприємства.

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що на наступну сесію розроблятиметься окрема програма встановлення підземних сміттєвих контейнерів у місті.

«Це загальновизнана практика і вони наявні в багатьох європейських містах. Такі контейнери мають низку переваг: по-перше, це естетично, бо більша частина сміттєвого контейнера перебуває під землею, а зверху видно лише невелику частину – сміттєприймач; по-друге, санітарія, немає відкритої кришки, а сміття не розносять коти і собаки», - прокоментував він.

Мер зауважив, що однією з перших територій, де буде встановлені підземні сміттєві контейнери – прибудинкова територія на вулиці Кравчука. Підготовлений проєкт вже обговорили з мешканцями – вони схвально на це відреагували.

Поліщук додав, що у всіх прибудинкових територіях, які наразі перебувають у нормальному стані, планують встановлювати такі підземні сміттєві контейнери. Щодо вартості, каже, їх встановлення виходить або дешевше, або вартує стільки ж, як встановлення звичайних сміттєвих баків.

Читайте також:

Можливо зацікавить