У Луцькій громаді розглядають дві ділянки, де може бути індустріальний парк

У Луцькій громаді розглядають дві ділянки, де може бути індустріальний парк

Індустріальний парк у Луцькій громаді може з’явитися біля сіл Милуші й Княгининок або ж у Прилуцькому.

Про це стало відомо під час засідання сесії міськради у середу, 22 лютого.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, наразі розглядають два варіанти території, де можна буде створити індустріальний парк.

Перший – декілька земельних ділянок за селом Милуші в напрямку Княгининка. Їх загальна площа - близько 8 га. Але цього недостатньо: згідно з чинним законодавством, мінімальна площа ділянки, де може бути створений індустріальний парк – 10 га.  Для того, щоб збільшити площу, треба викупити 2 га паїв місцевих мешканців. 

Крім того, навіть якщо ці паї викуплять, не виключено, що підведення комунікацій (водопостачання, каналізація, електропостачання, та інші) до ділянки коштуватиме бюджету надто дорого. Тому рішення ухвалюватимуть після того, як проаналізують скільки це коштуватиме.

Паралельно в міській раді розглядають ділянку під індустріальний парк в селі Прилуцьке, поруч з кільцем на перетині вулиць Єршова і Карбишева. Туди комунікації буде підвести простіше.

Рішення про те, де саме має бути індустріальний парк ухвалюватимуть після того, як розглянуть і обрахують обидва варіанти.

Фото - ілюстративне

Читайте також: 

Можливо зацікавить