У Луцьку боротимуться з приміськими маршрутами, що зупиняються не у визначених місцях

У Луцьку боротимуться з приміськими маршрутами, що зупиняються не у визначених місцях

У Луцьку приміські маршрутки забирають та висаджують пасажирів у невизначених для них місцях. В міській раді вирішили з цим боротися. 

Про це йшлося під час оперативної наради міського голови у середу, 13 лютого.

Як повідомив мер Луцька Ігор Поліщук, аналіз руху приміських маршрутів показав, що з 35 автобусів, що проходили через зупинку біля Променя у Луцьку, 33 зупинялися у непередбачених для них місцях.

«В один січневий день на зупинці РЦ «Промінь» в сторону вулиці Яровиця провели аналіз приміських маршрутів з 9:00 до 11:00. Це «Гірка Полонка - Ківерці», «Луцьк - Датинь», «Луцьк - Світязь», «Луцьк - Нововолинськ», «Луцьк - Несвіч» та інші. 35 приміських автобусів пройшло через цю зупинку, з них 33 здійснювали посадку і висадку пасажирів. 

Ми говорими, що у нас ускладнений рух транспорту у місті. Як він тоді буде не ускладнений? Це тільки один напрямок і одна зупинка», - сказав Поліщук.

Він наголосив, що на ківерцівському напрямку з приміських маршрутів перевезення здійснюють 43 автобуси. За його словами, поряд із системою, яка працює у Луцьку, діє ще одна - хаотично. 

«Ніхто не контролює ці перевезення, ніхто ні за що не відповідає. Незрозуміло, за яким принципом вони їздять.

У той час ми великими зусиллями оновлюємо наш громадський транспорт: близько 50% всіх автобусів відповідають екологічному стандарту «Євро-5», на маршруті - 29 нових тролейбуси. На цю сесію ми виділяємо кошти на придбання ще 4 тролейбусів. Тим часом у місті їздять транспорні засоби, які, м'яко кажучи, перебувають не в найкращому стані», - додав мер Луцька.

За словами начальника відділу транспорту Луцької міськради Віктора Главічки, щодо цього питання вони відправили листи у відповідні органи, але відповіді ще не отримали. 

«Там є проблеми законодавчого характеру. Ми зверталися з пропозицією щодо внесення змін у відповідні постанови, у паспорти маршрутів. Поки що відповіді нам не надали», - продовжив він.

Заразом він повідомив, що здійснювати посадку і висадку пасажирів ці маршрути на зупинках у місті  не повинні. За цим стежать «Укртрансбезпека», патрульна поліція та організатор перевезень.

Ігор Поліщук наголосив, що у цьому напрямку потрібно провести серйозно роботу.

«Якщо це автобус «Луцьк-Нововолинськ», то він повинен доїхати з Нововолинська до автостанції і не здійснювати паралельно перевезення з нашими транспортними засобами», - підкреслив Поліщук.

Читайте також:

Можливо зацікавить