У Луцьку чоловік скоїв вбивство в лікарні, його судили

У Луцьку чоловік скоїв вбивство в лікарні, його судили

У підсобці Волинської обласної клінічної лікарні трапилось вбивство. Під час спільної пиятики чоловік до смерті забив двірника, який прибирав територію медустанови. 

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду, пише Insider Media.

Інцидент трапився ще 11 березня 2020 року близько 22:30 год.

Обвинуваченим виявився Микола Ясенюк – безробітний чоловік з села Жидичин. Того злощасного вечора він прийшов до матері на роботу у підсобне приміщення КП «Волинська обласна клінічна лікарня». Там він зустрівся з місцевим двірником, якому мав допомогти з роботою. Разом вони усі сіли випити пляшку. В якийсь момент між ними виникла сварка, працівник лікарні ненароком зачепив свою колегу, жінка перечепилась через поріг, впала і розбила ніс. Син заступився за матір, і завдав кривднику кілька ударів. Поки жінка бігала вмиватись та кликала на допомогу – конфлікт наче вщух. За деякий час матір пішла спати в інше приміщення, а коли вранці зайшла у підсобку, то виявила що син спить на ліжку, а двірник лежить нерухомо на землі, а на ньому зверху – шафа.

Жінка швидко збудила сина, який спав там же на тапчані. Вони разом підняли шафу, однак чоловік виявився вже мертвим.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, у чоловіка виявили низку важких травм: перелом носа, ребер, гемоторакс, розрив селезінки, надрив нирки, перелом лівої променевої кістки та множинні забої та крововиливи по всій голові. Саме це і стало причиною смерті чоловіка.

На місце події викликали поліцію, яка відразу встановила підозрюваного. Син працівниці лікарні під час розслідування визнав, що дійсно випивав з двірником і вдарив кілька разів його, заступившись за матір. Однак запевняв, що не міг забити чоловіка до смерті. Щоправда, визнав, що перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, і мало що пам'ятає.

Миколу Ясенюка засудили за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого до 8 років позбавлення волі. Також йому доведеться сплатити 61 232 грн судових витрат.

Можливо зацікавить