У Луцьку чоловіка, на якого зареєстрували благодійний фонд, покарали умовно

У Луцьку чоловіка, на якого зареєстрували благодійний фонд, покарали умовно

На Волині судили чоловіка, який за 100 гривень погодився, щоб на нього зареєстрували благодійний фонд «Волинська місія». Він не мав жодного наміру керувати фондом, лише хотів отримати винагороду.

Про це стало відомо з вироку Шацького районного суду, передає ІА «Волинські новини».

У серпні минулого року Володимир Корень погодився на незаконну пропозицію невстановленої особи зареєструвати на своє ім'я благодійну організацію «БФ «Волинська місія». Чоловік не мав жодного наміру та можливості здійснювати фактичне керівництво вказаною благодійною організацією та здійснювати у ній будь-яку діяльність, оскільки не мав для цього спеціальних знань та навичок, а також необхідних для здійснення благодійної діяльності зв'язків і ресурсів.

Однак він погодився на пропозицію, оскільки перебував у скрутному матеріальному становищі, а йому пообіцяли 100 гривень. Невдовзі в Шацьку чоловік підписав установчі документи благодійної організації «БФ «Волинська місія», які містили неправдиві відомості, оскільки в дійсності рішення, відповідно до якого створили вказану благодійну організацію, він не ухвалював. А визначена статутом юридична адреса благодійного фонду «Волинська місія» у Луцьку на проспекті Президента Грушевського, 2 там не розташовувалася.

1 вересня довірена особа, якій було невідомо про наміри обвинуваченого, на підставі довіреності подала установчі документи до департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку», де було проведено реєстрацію благодійної організації «Благодійний фонд «Волинська місія» із зазначенням про те, що обвинувачений є одноосібним власником та керівником благодійної організації «Благодійний фонд «Волинська місія».

Своїми діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 КК України. Між прокурором та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості.

Суд призначив волинянину покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права провадити підприємницьку діяльність строком на один рік, яке замінив на рік умовного.

Як повідомляли раніше, в одному з торгово-розважальних центрів на проспекті Президента Грушевського зареєстрували благодійний фонд «Волинська місія». Фонд зареєстровано 1 вересня минулого року, але він дуже активний: встиг оформити 45 митних декларацій і завезти з вересня до листопада 737 тонн гумдопомоги, зокрема 185 кілограмів медзасобів. Решта – одяг, взуття, підгузки, тканина і навіть авто.

Зв’язатися з керівником фонду Володимиром Коренем за номером телефону, вказаним у відкритих даних, не вдалося. До слова, людину з таким же іменем і прізвищем знайшли серед помічників нардепа четвертого-п’ятого та шостого скликань від «Батьківщини» Андрія Шкіля, який у 2013 році нібито від політичних переслідувань втік до Франції. Також Володимир Корень є керівником підприємства «Каменяр», розташованого на околицях Києва. Фірма має податковий борг – майже пів мільйона гривень. За місцем реєстрації представників фонду «Волинська місія» відшукати не вдалося.

Читайте також:

 

 

 

Можливо зацікавить