У Луцьку керівників будинків закликали облаштувати відвід води біля кожного під'їзду

У Луцьку керівників будинків закликали облаштувати відвід води біля кожного під'їзду

Керівник «Луцьководоканалу» Віктор Гуменюк закликав балансоутримувачів будинків та керівників ОСББ облаштувати виведення з підвального приміщення багатоповерхівок шланги для набору води на випадок її раптового відключення. 

Про це він заявив під час сесійного засідання Луцької міськради 26 жовтня.

Нагадаємо, що після ракетних обстрілів Луцька у мешканців міста з'явилися проблеми з електроенергією та водопостачанням. Після проведення ремонтних робіт відновили подачу води, але вона тимчасово надходила лише до четвертого поверху багатоповерхівок через надто малий тиск. 

За словами Віктора Гуменюка, за 10 днів до обстрілів вони підготували та поширили коротку інформацію, як діяти у випадках зникнення світла та води. І одним із пунктів було, що балансоутримувачам і управителям будинків, головам ОСББ потрібно забезпечити можливість в підвальному приміщенні відвід води простим шлангом, аби біля кожного під'їзду можна було набрати воду.

«Розуміємо, що у випадку критичної ситуації за певний період ми зможемо забезпечити низький тиск води по всій водопровідній мережі Луцька. Але це можуть бути нижні поверхи, адже вищі заживлені районними станціями. Після аварії ми створили високий тиск на нашій насосній станції, але це дозволило подачу води лише до 4-го поверху.

 

Звертаюся до голів ОСББ та управителів з проханням передбачити можливість відводу води з труб підвального приміщення, аби люди не бігали містом, а мали можливість набрати воду біля свого під'їзду», - зазначив Віктор Гуменюк.

Також депутати поцікавилися станом водорозподільних вуличних колонок, і чи можуть люди там набирати воду у таких випадках.

«Ці колонки приєднані до водопровідної мережі, і вони не працюють автономно. Якщо зникає тиск в мережі, то він зникає і на колонці, пожежному гідранті, і у кожному будинку. У Луцьку немає бюветів чи інших автономних джерел водопостачання, що незалежні від мережі. Наразі такі колонки усі у справному стані, але основна їхня мета - забезпечити водою мешканців приватного сектору, в яких немає централізованого водопостачання», - зазначив керівник «Луцьководоканалу».

Можливо зацікавить