У Луцьку кликун збирає гроші на зарядні станції для ЗСУ

У Луцьку кликун збирає гроші на зарядні станції для ЗСУ

Луцький кликун Андрій Єдинак - живе втілення символу міста - оголосив гру в «квача-донат». Він хоче зібрати гроші на чотири зарядні станції для ЗСУ. Назбирати треба до 14 жовтня 160 тисяч гривень. За два дні вже в «банці» - шість тисяч.

Про це пише Андрій на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Привіт, друзі! Я, луцький кликун Андрій Єдинак, спільно зі сторінкою «Луцьк - приємне відкриття» пропоную зіграти у «квача». Але не для розваги, як у дитинстві, а з користю! Як вам така гра - «квач-донат» на підтримку наших ЗСУ? А 14 жовтня я запрошу останнього учасника гри разом зі мною о 12.00 просурмити і закрити цей туристичний сезон», - йдеться у дописі.

Андрій Єдинак також написав умови «квача-доната»:  

1. Задонатити довільну суму (навіть 10 грн важливі!) на «банку»

2. Прикріпити скрін про оплату як доказ (суму можна замалювати) у новому коментарі до цього допису.

3. Передати «квач» наступному учаснику, тегнувши його під дописом.

4. Якщо ти хочеш кинути донат, а тебе не «заквачили», то не чекай черги. Донать і «заквачуй» у коментарях під дописом наступного.

Андрій Єдинак одним із перших передав «квачика» очільниці управління туризму та промоції Луцької міської ради Катерині Мойсіюк, речникові управління ДСНС у Волинській області Володимирові Нестерову та начальниці відділу сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міськради Заріні Дацик.

Нагадаємо, що в обласному центрі Волині виконує обов’язки луцького кликуна луцький музикант Андрій Єдинак. Він щодня опівдні підіймається на в’їзну вежу Луцького замку і сурмить Гімн України до закриття туристичного сезону.

Довідково

Кликун (або глашатай) - давня професія, яка полягала в інформуванні жителів міст доби Середньовіччя (XV-XVII ст.). Кликуни повідомляли населенню найрізноманітнішу інформацію: про вшанування уславлених полководців, про прибуття в місто чужоземних послів, про чергову роздачу хліба. У Луцькому замку кликуни, окрім іншого, стояли на нічній варті та «кликали» - постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох.

Можливо зацікавить