У Луцьку майже вдвічі зросте проїзд у громадському транспорті

У Луцьку майже вдвічі зросте проїзд у громадському транспорті

У громадському транспорті Луцька піднімуть вартість проїзду з 8 до 14 гривень. А саме, мова йде про проїзд у міських автобусах. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради 15 червня. 

Як зазначають у міськраді, це - вимушений крок, адже багато складових тарифу значно зросли. Зокрема, у діючому тарифі вартість дизельного палива закладена у розмірі 26 гривень за літр. На початок червня цього року середня вартість дизпалива становить 58 гривень за літр.

Разом з тим на окремих АЗС, де є достатня кількість пального, вартість палива становить 64 гривні за літр. Таким чином вартість палива зросла щонайменше у 2,23 раза.

Крім того, зросла вартість основних запчастин і мастил: шини на 25-40%, моторні мастила на 40-45%, а акумуляторні батареї на 35-40%.

Зокрема, рівень інфляції на Волині у 2022 році, у порівнянні з груднем 2021 року, склав 109,7%, а розмір мінімальної заробітної плати у жовтні 2021 року становила 6 тисяч гривень, з грудня 2022 року - 6500 гривень, а у жовтні 2022 року планово зросте до 6700 гривень.

Разом з тим, щоб дати жителям громади та гостям альтернативу, міськрада дала розпорядження керівництву місцевого електротранспорту збільшити кількість тролейбусів на міських маршрутах та зробити повний випуск в кількості 42-52 одиниць транспорту, в залежності від пасажиропотоку.

Також для зручності лучан і гостей міста буде збільшено кількість рейсів в години пік та вечірній час.

Можливо зацікавить