У Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зими

У Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зими

На Волинь із робочим візитом приїхав міністр освіта і науки України Сергій Шкарлет. Він зробив перевірку закладів освіти у Луцьку, відвідавши два виші, заклади професійно-технічної і дошкільної освіти.

У середу, 9 листопада 2022 року, Сергій Шкарлет перевіряв заклади освіти на забезпеченість укриттями і готовність до опалювального сезону.

У Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зими

Очільник міністерства пригадав, що в липні, під час роботи над продовженням освітнього процесу в осінньому семестрі, кількість укриттів по всій країні була невтішною - 11%, зараз середня цифра сягає 73%. 

«1148 закладів освіти Волині повністю перевірені. Враховуючи ті, що знаходяться у 50-кілометровій зоні від кордону нашого ймовірного супротивника, максимальна кількість закладів Волині готова до освітнього процесу: звичайній або змішаній формі», - підкреслив Шкарлет.

Посадовець наголосив на зразковій підготовці області до опалювального сезону.

«На сьогодні ми маємо 13 областей і місто Київ, які стовідсотково готові до опалювального сезону, але з енергетичного моменту є запит 30 країнам світу, які виробляють генератори: і по закупівлі, і по донаціях», - додав очільник міністерства освіти і науки України.

У Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зимиУ Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зими

Одними із відвіданих закладів освіти міністром стали луцькі виші:

«Дуже втішно, що Волинський національний університет імені Лесі Українки і Луцький національний технічний університет своїми кафедрами соціології і психології долучилися до загального процесу в області щодо психологічної реабілітації внутрішньо переміщених осіб», - сказав Сергій Шкарлет під час спілкування із пресою про результати робочої поїздки на Волинь. 

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко додав, що обговорив з міністром ряд питань, що стосуються навчальних закладів, які розташовані у 50-кілометровій зоні, наголосивши на тому, що керівники громад і батьки виявили бажання проводити навчання у закладах освіти очно.

У Луцьку міністр освіти перевіряв, чи готові навчальні заклади до зими

Під кінець поїздки Сергій Шкарлет додав, що його потішило бажання дітей лишатися в Україні: 

«Мені було приємно, що під час спілкування більшість дітей казали, що готові лишати в Україні і відбудовувати її. Це, мабуть, найцінніше, що ми вклали сьогодні у їх свідомість», - підкреслив Шкарлет.

Можливо зацікавить