У Луцьку на пляжі рятувальники реанімували жінку

У Луцьку на пляжі рятувальники реанімували жінку

У середу, 8 червня, на місці відпочинку «Теремнівська водойма» плавці-рятувальники Віктор Лащук, Денис Тімощук та Максим Базюк врятували мешканку нашої міської територіальної громади, яка разом із сином прийшла на відпочинок. Під час купання у водоймі жінці стало зле, вона втратила свідомість і почала тонути.

Про це повідомила Луцька міська рада у Фейсбуці.

«Почувши крик про допомогу від сина потерпілої, яка була у 20 метрах від берега, плавці-рятувальники кинулись у воду та витягли непритомну жінку. Дихання було відсутнє, пульс не прослуховувався. Було викликано бригаду швидкої медичної допомоги і розпочато надання домедичної допомоги потерпілій, проводились спроби відновлення дихання за допомогою приладу штучної вентиляції легень», – йдеться в повідомленні.

Завдяки вмілим професійним діям рятувальників вдалось відновити серцебиття і потерпіла почала дихати самостійно. Після приїзду карети швидкої допомоги, потерпілу передали медикам для надання подальшої кваліфікованої допомоги.

Мешканців громади закликають відпочивати у спеціально визначених місцях та дотримуватись заходів безпеки під час перебування на воді.

Нагадаємо, Луцьк підготували до пляжного сезону: виділили кошти та встановили терміни.

Як відомо, у Луцьку попри воєнний стан розпочався купальний сезон.

До слова, цього літа на Волині обладнають пляжі на 22 водоймах.

Можливо зацікавить