У Луцьку парта відбила шматок пальця 6-річній дівчинці: батьки досі судяться із гімназією

У Луцьку парта відбила шматок пальця 6-річній дівчинці: батьки досі судяться із гімназією

У Луцьку у 4 ліцеї парта відтяла дівчинці фаланг пальця. 6-річна дівчинка була на групі продовженого дня разом із дітьми четвертих класів. Опершись на парту, та перевернулась і впала на дитину. В результаті – першокласниця зазнала ушкоджень.

Стався прецедент в одній із луцьких шкіл ще в 2020 році. Тепер же батьки подали на освітній заклад до суду і вимагають грошової компенсації, - йдеться у сюжеті каналу Аверс, - пише Конкурент.

Інцидент, який нині розбирають у Луцькому міськрайонному суді, стався майже два роки тому. Першокласницю Анну-Марію батьки записали на групу подовженого дня в цьому закладі. 14 грудня 2020 року дівчинка прийшла туди на чергове заняття. Як розповів адвокат родини, школярка сперлася на парту, щоби дотягнутися до дівчинки попереду – аж раптом парта перекинулася і впала на дитину. У результаті – струс мозку і відбитий фаланг пальця руки.

«Палець почав чорніти, і ту частину, яка була ампутована, намагалися пришити, однак вона не приживалася. Позивач забрав дитину з території України та перевіз її в Німеччину, де їй надавали медичну допомогу», – розповів адвокат родини Віталій Жуковський

Представник освітнього закладу зауважила: в позовній заяві написано, що парти в групі, де стався інцидент, не відповідають вимогам НУШ. Хоча на той момент першокласниця перебувала в групі, де були учні четвертих класів, а там, мовляв, такі правила не діяли. 

Батько ж постраждалої дитини вимагає 40 тисяч гривень компенсації. Після судового засідання чоловік зазначив, що сума стягнення для нього символічна. Каже, що таким чином зможе змінити ситуацію, аби подібні випадки в навчальному закладі не повторювалися взагалі. 

Дівчинку після інциденту перевели навчатися до приватної школи. Нині Анна-Марія живе й здобуває знання закордоном. А до суду родина вирішила звернутися, аби попередити схожі випадки. 

Читайте також:

Можливо зацікавить