У Луцьку під ринок надали земельну ділянку

У Луцьку під ринок надали земельну ділянку

На бульварі Дружби Народів, 3а, що на ЛПЗ, надали в оренду земельну ділянку під ринок.

Про це стало відомо під час сесійного засідання Луцької міськради 25 січня.

Товариству «Ринок Дружби народів», що знаходиться на ЛПЗ, надали земельну ділянку площею 0,1791 гектара на бульварі Дружби Народів, 3-а для обслуговування торгових рядів на 10 років. І цей проект викликав обговорення серед депутатів.

Наразі ця територія є комунальною власністю і на ній розміщені тимчасові споруди.

Як зазначив депутат Андрій Білан, під час пандемії коронавірусу з власників торгових точок цього ринку збирали кошти, у той час, коли інші ринки мали своєрідні «канікули».

«А зараз власники ринку повідомляють підприємців, що з 1 лютого піднімуть вартість оренди. А кошти за оренду там збирає жінка з магазину «Салют», а контролює їх сплату охорона. То можливо варто надати цю територію в оренду нашому комунальному підприємству «Ринки», яке поповнювало б наш бюджет», - зазначив Андрій Білан.

На що депутат Євген Ткачук відповів, що свого часу на захаращеній території там навели порядок саме власники місцевого магазину «Салют».

Депутат Михайло Щур зазначив, що дана земельна ділянка є комунальною, а власників споруд там велика кількість.

«Чому ми передаємо земельну ділянку одним людям, а не власникам того нерухомого майна, яке там є?», - поцікавився депутат.

За словами директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Веніаміна Туза, надається в оренду ділянка «Ринку Дружба Народів», і об'єкти, що там знаходяться, теж належать їм. 

Депутати підтримали дане рішення і передали земельну ділянку в оренду «Ринку Дружби Народів».

Фото - ілюстративне.

Читайте також:

  • У Луцьку на Північному ринку побили чоловіка, який від отриманих травм помер в реанімації.
  • У Луцьку Центральний ринок продовжує працювати після пожежі, яка виникла тут вночі 15 грудня. Тоді загорівся торговий павільйон Центрального ринку. Займання гасили понад тридцять пожежників і 9 одиниць техніки впродовж майже півтори години. 
  • У центрі Луцька планують збудувати терасу, яка частково може перекрити спуск до центрального парку культури та відпочинку. І це обурило лучан, зокрема, Оксану Рижкову.

Можливо зацікавить