У Луцьку планують збудувати новий житловий комплекс із паркінгами-бомбосховищами

У Луцьку планують збудувати новий житловий комплекс із паркінгами-бомбосховищами

У Луцьку планують звести новий житловий комплекс у районі перетину вулиць Дубнівська-Архітектора Метельницького-Глушець. Новий ЖК називатиметься «Київський квартал». За попередніми планами новий житловий комплекс буде з п’яти висоток 17 та 24 поверхи заввишки. Це буде перший у Луцьку комплекс із концепцією «двір без машин», де підземні паркінги будуть і бомбосховищами.

Про це «Конкуренту» повідомив директор ТзОВ «Казкова оселя» Андрій Худоба.

У Луцьку планують збудувати новий житловий комплекс із паркінгами-бомбосховищами

Зі слів забудовника, за попередніми планами новий житловий комплекс складатиметься з п'яти висоток 17 та 24 поверхи заввишки. Це буде перший у Луцьку комплекс з концепцією «двір без машин». Заїхати у двір можна буде лише на короткий термін, щоб занести сумки з магазину чи, наприклад, візочок малюка. Всі ж автівки будуть у підземних паркінгах, які у час війни слугуватимуть і бомбосховищем. 

«У цей складний час нам усім, як ніколи, потрібно працювати. Про це каже і президент Зеленський, і уряд, і місцева влада. Ми допомагаємо нашим Збройним Силам і територіальній обороні, чим можемо. На початку повномасштабного вторгнення ми надавали свою техніку, будували блокпости на теренах області, забезпечували будівельними матеріалами. Тепер же ми продовжуємо будувати будинки. Адже «Казкова оселя» дає роботу сотням працівникам. А це - забезпечені усім необхідним сім'ї та податки в бюджет, які підуть на підтримку ЗСУ. Окрім того, кожна гривня, вкладена в будівництво, дає змогу заробити ще 6 гривень у суміжних галузях», – каже Андрій Худоба.

У Луцьку планують збудувати новий житловий комплекс із паркінгами-бомбосховищами

Але щоб почати втілювати плани в життя, потрібно змінити цільове призначення однієї із земельних ділянок, на якій планується будівництво. Адже в Генеральному плані міста ця територія призначена для багатоквартирної висотної забудови. І це вже прерогатива Луцької міської ради. 

«Ми дбаємо, щоб усі документи та формальні процедури були належним чином оформлені. Саме тому ми повторно звертаємося до депутатів Луцької міської ради для того, аби навести лад з документами. Чомусь спершу частина депутатів не підтримали таке звернення. Таке враження, що місту не потрібні ані податки, ані нове житло, де могли б жити та наші захисники, і переселенці, які втратили своє житло, і прості лучани», – каже директор «Казкової оселі».

Нагадаємо, що «Казкова оселя» вже здала в Луцьку однойменний житловий комплекс, а також ЖК «Світлий хутір». На завершальній стадії будівництва знаходиться й перший в Луцьку комплекс преміумкласу «Оселя парк».

Можливо зацікавить