У Луцьку подорожчає вивезення сміття

У Луцьку подорожчає вивезення сміття

У Луцьку збільшиться вартість вивезення твердих побутових відходів. Така необхідність здорожчання виникла у зв’язку зі здорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запчастин, із зміною системи оподаткування підприємства.

Як повідомили у міськраді, відповідне рішення прийняв виконавчий комітет.

З 1 липня 2022 року послуга з поводження з побутовими відходами (твердими, великогабаритними та ремонтними), із захороненням для мешканців багатоквартирних будинків на одну людину зросте на 1,28 грн (з 26,33 грн до 27,61 грн), а для мешканців індивідуальної забудови на 1,45 грн (з 29,72 до 31,17 грн).

Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для бюджетних та інших споживачів із захороненням за 1 метр кубічний зросте на 7,01 грн з 114,48 грн до 121,49 грн.

Як нагадали під час засідання виконкому, у порівнянні із врахованими у діючих тарифах відбувся ріст витрат на паливо (дизельне пальне та бензин): дизпаливо із 23,60 до 62,00 грн/л або у 2,62 рази, бензин марки А-92 – із 23,90 до 51,00 грн/л, у 2,13 рази.

До слова, через підвищення вартості пального подорожчав проїзд у луцьких маршрутках. Від завтра він коштуватиме 14 гривень.

У зв’язку із зміною системи оподаткування витрати на: мастильні матеріали, матеріали, запчастини, водопостачання та водовідведення, електроенергія у розрахунку собівартості збільшено на суму ПДВ. Окрім того, із витрати зменшено на суму земельного податку та суму податку на прибуток, що враховані у діючому тарифі.

Всі інші витрати залишено на рівні 2021 року.

У розрахунку тарифу враховано суму єдиного податку з обороту в розмірі 2% замість суми податку на додану вартість в розмірі 20%.

Луцькому спеціальному комунальному автотранспортному підприємству «Луцькспецкомунтранс» після закінчення дії воєнного стану доручено здійснити перерахунки коригованих тарифів.

Можливо зацікавить