У Луцьку продавцеві рідин для електронних сигарет загрожує майже 100 тисяч штрафу

У Луцьку продавцеві рідин для електронних сигарет загрожує майже 100 тисяч штрафу

У одному з луцьких магазинів продавали рідини для електронних сигарет без належних дозволів та ліцензій. Товар вилучили, а підприємцеві загрожує штраф.

Факт реалізації саме цих підакцизних товарів з порушенням закону на Волині податківці зафіксували вперше, інформує ГУ ДПС області.

У магазині продавали рідини для електронних сигарет без необхідної ліцензії, без марок акцизного податку та без дозвільних документів, зокрема без видаткових накладних.

Після виявлення порушення працівники Луцького РВП ГУНП у Волинській області вилучили з обігу 187 штук одноразових електронних сигарет з рідинами, які містять нікотин, без марок акцизного податку на суму 23,4 тисячі гривень. На підприємця, який реалізовував цей товар, чекає штраф у сумі 92,4 тисячі гривень.

Нагадаємо,  у вересні 2022 року під час перевірок волинського бізнесу податківці виявили 52 порушення податкового та іншого законодавства. Серед типових порушень – реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку.

Можливо зацікавить