Донька загиблого у 2014 році лучанина просить перейменувати вулицю у місті на честь батька

Донька загиблого  у 2014 році лучанина просить перейменувати вулицю у місті на честь батька

У Луцьку створили петицію про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, загиблого айдарівця на сході України у 2014 році.

Таку пропозицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала донька військового Вікторія Климчук.

«На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», вшановуючи пам’ять полеглого на російсько-українській війні у 2014 році військового добровольця, лучанина Климчука Сергія Дмитровича, перейменувати вулицю Бенделіані (Чічіко Бенделіані - Герой Радянського Союзу) на вулицю Сергія Климчука», - йдеться у ній.

Сергій Климчук - військовий з Волині, який загинув в АТО на Луганщині. Він приєднався до роти «Захід» батальйону «Айдар» 1 серпня, а 17 числа цього ж місяця загинув від осколкового поранення в голову, коли під мінометним обстрілом переносив до укриття поранених побратимів.

Воїн посмертно був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (27 червня 2015 року) та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту». Сергій Климчук посмертно отримав звання «Почесний громадянин міста Луцьк».

На вулиці Бенделіані, 1а військовий проживав 10 років, там і розміщена його меморіальна дошка, відкрита у 2016 році.

Петиція створена 20 березня. Збір підписів триває 15 днів. Важливо: аби міська влада її розглянула, за цей час її повинні підписати щонайменше 300 осіб.

Підтримати петицію про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Сергія Климчука можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить