У Луцьку відбудеться благодійний показ легендарного українського фільму

У Луцьку відбудеться благодійний показ легендарного українського фільму

Multiplex у Луцьку організовує благодійний показ легендарної української стрічки «Тіні забутих предків».

На кінопоказ запрошують 24 травня, у вівторок, о 18:35. 

«Увесь прибуток ми передамо волонтерському штабу «Ангар», який надає всебічну допомогу військовим Збройних Сил України, бійцям тероборони, а також цивільним, які постраждали від війни, - удеться на сайті кінотеатру.

Квитки вже можна придбати на цьому ж сайті, у додатку, або ж на касі кінотеатру.

До зустрічі в кіно і все буде Україна.

Довідково:

«Тіні забутих предків» в міжнародному прокаті «Дикі коні вогню» — художній фільм режисера Сергія Параджанова, відзнятий 1964 року на кіностудії імені Олександра Довженка. Екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Фільм став дебютним для Івана Миколайчука, що згодом став відомим актором і режисером, а також одним із символів українського кіно.

Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах села Криворівні Верховинського району Івано-Франківської області та на його околицях. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість. У перший рік прокату фільм переглянули 8,5 млн глядачів.

Гарвардський університет додав стрічку до списку обов'язкових для перегляду студентам, які претендують на вищий ступінь у кінознавстві.

Займає Першу позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

Під час прем'єри фільму у київському кінотеатрі «Україна» 4 вересня 1965 року літературний критик Іван Дзюба зі сцени, аспірант-літературознавець Василь Стус і журналіст В'ячеслав Чорновіл в залі закликали підвестися на знак протестів проти арештів українських інтелектуалів, які відбулися влітку 1965 року. Під протестним листом підписалося 140 присутніх.

Можливо зацікавить