У Луцьку встановлять 39 камер відеоспостереження

У Луцьку встановлять 39 камер відеоспостереження

У Луцьку встановлять 39 камер відеоспостереження по проспекті Відродження та прилеглих до нього вулицях. Камери відеоспостереження будуть охоплювати всі перехрестя та прилеглі вулиці до проспекту, а саме: Софії Ковалевської, Щусєва, Захарова, Козакова, Вороніхіна, Гетьмана Мазепи тощо.

Під нагляд буде взяті дороги, пішохідні переходи, тротуари тощо. Також під відеоспостереження будуть взяті медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту Відродження. Про це повідомили у Департаменті Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Встановлять 36 оглядових камер, що дасть можливість диспетчерам пильно стежити і реагувати на псування комунального майна.

3 камери з функцією розпізнавання номерних знаків по проспекту та його перехрестях.

Таке розміщення камер також повинно вплинути на зниження та повне зупинення поширення так званих «закладок», які часто-густо закладають у скверах та місцях поруч шкіл, садочків та лікарень.

«Густота камер знизить вчинення адміністративних правопорушень вчинених шляхом нанесення графіті на міських фасадах, комунальних об'єктах інфраструктури тощо. А також прискорить розкриття вчинення таких правопорушень. Дрібне хуліганство по нищенню дерев, клумб, псування смітників, стрітрейсинг по дорожньому покриттю, все це тепер зможуть відстежувати диспетчери департаменту та вживати заходів. Комплекс цих заходів неодмінно позитивно вплине на зниження вчинення злочинів і на вказаних вулицях, і в місті в цілому, що значно полегшить роботу правоохоронних органів міста», - повідомили у департаменті.

Читати також:

Максим Яблонський

Можливо зацікавить