У Луцьку за хабар судять чиновника Держпраці

У Луцьку за хабар судять чиновника Держпраці

У Луцькому міськрайонному суді розглядають справу дворічної давнини. 1 квітня 2021 року правоохоронці оприлюднили фото із затримання волинського посадовця під час одержання частини хабаря в розмірі 20 тисяч гривень.

За два роки справа просунулася до заслуховування свідків, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

1 квітня 2021 року головному держінспектору відділу з питань додержання законодавства про працю обласного управління було не до сміху. Коли він перебував в одному із луцьких закладів громадського харчування, до нього навідалися правоохоронці.

Як повідомили згодом останні, тоді вони затримали інспектора на гарячому після одержання від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку 20 тисяч гривень хабаря.

За інформацією правоохоронців, посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав від підприємця 40 тисяч гривень за непритягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю.

Справа відразу потрапила на розгляд Луцького міськрайонного суду. Прокурор тоді клопотав про домашній арешт і відсторонення від посади терміном на два місяці. Проте суд відмовив.

У стінах міськрайонного суду нещодавно мали продовжити розгляд справи за підозрою в хабарництві. Однак свідки на засідання не з’явилися.

Поліцейські задокументували два факти вимагання та одержання неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч гривень двома перерахунками по 10 тисяч гривень на банківську картку.

Посадовець Управління Держпраці у Волинській області, який організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах, – це головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Олександр Васильович Губарик.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить