Шукав клієнтів для повій: у Луцьку судять лікаря-гінеколога за сутенерство

Шукав клієнтів для повій: у Луцьку судять лікаря-гінеколога за сутенерство

У Луцьку за сутенерство судять 55 річного лікаря-гінеколога Стефанюка Василя Петровича, експрацівник «Луцького клінічного пологового будинку». У 2020 році чоловік вже мав вирок суду за подібний злочин, але одержав іспитовий термін. Не минуло року, як чоловіка знову судять за сутенерство.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

У 2020 році екслікар Луцького пологового будинку Василь Стефанюк отримав обвинувальний вирок Луцького міськрайонного суду за сутенерство та розповсюдження наркотиків.

У вироку описано біля десятка епізодів того, як чоловік зводив клієнтів із повіями. Майже усі історії розпочиналися біля зупинки, знаної в народі як «Берізка», а завершувалися в саунах та номерах готелів.

Ціна послуги варіювалася від однієї до півтори тисячі гривень. За таке чоловік мав би відсидіти за ґратами п’ять років. Проте відбувся випробувальним терміном через укладання мирової угоди.

«На підставі ст. 75, 76 його було звільнено від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробовуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю три роки не вчинить нового правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки», – розповіла суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.

Коли те, чим промишляє гінеколог в позаробочий час, набуло розголосу, він написав заяву на звільнення з лікарні. А от від організації інтим-зустрічей, напевно, відмовитися таки не зміг.

Бо вже в серпні 2021 року розпочали слухати справу за новим кримінальним провадженням щодо підозри Стефанюка у сутенерстві.

19 квітня цього року в Луцькому міськрайонному суді заслухали двох свідків. Один з чоловіків розповів: з Петровичем познайомився випадково.

Він же, зі слів свідка, і привіз йому дівчину, з якою той згодом усамітнився в одному з готелів міста. Було це у 2021 році, тобто після вироку за сутенерство.

Всі домовленості повія, так би мовити, виконала, і після того свідок з Петровичем жодних справ не мав. Інший свідок діяв під прикриттям поліції.

Каже, що про Петровича почув від таксистів, а безпосередньо із ним познайомився на тій-таки «Берізці».

Розповідає: в квітні 2021 року звернувся до Петровича, аби той звів його з дівчиною.

«Ми приїхали, вже був броньований номер, зайшли всередину, сказали мені заплатити 150 гривень за номер, після чого вийшли на вулицю перекурити. Тоді Петрович сказав, що потрібно заплатити тисячу гривень. Я йому віддав ці гроші особисто в руки на вулиці, тоді він сказав, що коли все закінчиться, аби я дав подзвонити Світлані до нього, щоб він її забрав», – розповів свідок.

Наступного місяця клієнт звернувся з таким проханням повторно. Обвинувачений каже, що другий свідок неодноразово розпивав алкоголь на «Берізці» і тих дівчат сам добре знав. Однак свідок це заперечив.

Як розповіла прокурор, на суді мають заслухати ще одного свідка, але нині він на сході України, тож засідання відклали, аби знайти можливість забезпечити його участь у наступному засіданні.

До слова, поки в суді розглядають епізоди за 2021 рік, в січні цього року стало відомо, що в прокуратурі порушили чергове кримінальне провадження проти Петровича, теж за сутенерство.

«За даними слідства, 55-річний житель Луцька підбирав жінок і сприяв у наданні інтимних послуг клієнтам. Йому повідомлено про підозру в сутенерстві. Зауважу, що це вже третє таке провадження щодо нього, яке розслідують.

Вже є вирок Луцького міськрайонного суду, згідно з яким чоловіка було засуджено до п’яти років позбавлення волі з встановленням трирічного іспитового терміну. Тобто нові злочини він вчинив, перебуваючи на іспитовому терміні.

Одне провадження про його заняття сутенерством зараз перебуває на розгляді у Луцькому міськрайонному суді. І нині уже є нове провадження, в якому йому повідомлено про підозру», – зазначила речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич.

Нагадаємо, Василя Стефанюка судили у вересні 2020 року. Тоді його викрили на сутенерстві та продажі амфетаміну. На той час чоловік працював гінекологом у Луцькому пологовому будинку, але після викриття його звільнили.

Під час розслідування він уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, тож суд призначив йому лише три роки іспитового терміну.

Утім вже у травні 2021 року поліція вдруге викрила Василя Стефанюка на сутенерстві. Він встиг місяць пропрацювати у Цуманській райлікарні, але його одразу звільнили. Чи працював він після цього лікарем, невідомо.

Читайте також:

• Бордель по сусідству: у луцькій багатоповерхівці відкрили салон еротичного масажу

• Жінка продавала неповнолітню доньку в сексуальне рабство

• Священник розбещував власну доньку та знімав це на відео

Можливо зацікавить

Відійшов у вічність лікар-рентгенолог з Волині Сергій Павільчук

Відійшов у вічність лікар-рентгенолог з Волині Сергій Павільчук

Обережно, кліщі: волинський епідеміолог розповів, що робити, якщо вкусив кліщ
відео

Обережно, кліщі: волинський епідеміолог розповів, що робити, якщо вкусив кліщ

Cин колишнього голови Луцького міськрайонного суду виграв у держави справу на півмільйона гривень. Відео
відео

Cин колишнього голови Луцького міськрайонного суду виграв у держави справу на півмільйона гривень. Відео

лікар-травматолог смерть

Понад 40 років присвятив медицині: помер лікар-травматолог з Волині

Волинський обласний центр ортопедії, травматології та артроскопії

«Після планового ендопротезування, людина стає на ноги на другий день», – інтерв’ю з волинськими травматологами

Сімейна лікарка Любомльського ТМО Галина Солом’янюк

«Піст – це не дієта»: лікарка з Волині розповіла, кому не рекомендують дотримуватися Великого посту

«Їхав у Волинську область на місяць, а залишився майже на два роки»: лікар-переселенець розповів про початок війни на Сумщині

«Їхав у Волинську область на місяць, а залишився майже на два роки»: лікар-переселенець розповів про початок війни на Сумщині

Смерть лікаря на Волині

На 65-му році життя відійшов у засвіти відомий лікар-травматолог з Волині

Історія лікаря з Луцька, який став командиром медичної роти
відео
історії війни

Дільничний лікар з Луцька пішов на війну і став командиром медичної роти. Відео