У Львові - облави з повістками: на блокпостах і вулицях масово зупиняють авто, роздають їх і перехожим

У Львові - облави з повістками: на блокпостах і вулицях масово зупиняють авто, роздають їх і перехожим

На блокпостах Львова, на в'їздах та виїздах з міста, масово зупиняють авто для вручення повісток чоловікам. Повістки видають в місті і перехожим, а також доставляють військовозобов'язаним адресно.

Про це повідомляють жителі міста в соцмережах, пише ТСН.

У Львові помітно посилилися мобілізаційні заходи, в місті масово вручають повіски. Повідомленнями про це рясніють місцеві телеграм-канали.

Вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам помітили здебільшого в місцях із найбільшим скупченням людей. Так, за словами очевидців, повістки роздавали, зокрема, біля торговельних центрів, як-от «Епіцентр».

Як інформують кореспонденти, на в'їздах і виїздах зі Львова на блокпостах масово зупиняють авто.

Зокрема, на жвавих вулицях Городоцькій і Кульпарківській поліцейські разом із працівниками центру комплектування перевіряють документи.

Зупиняють для вручення повісток не лише машини, а й пішоходів.

Здебільшого військових і патрульних помічали на зупинках громадського транспорту, біля вокзалів, ринків, автозаправках, біля супермаркетів, ТЦ та навіть у маршрутках.

Окрім цього, повістки розносять і по домівках.

«Поштові скриньки майже всі забиті повістками! Написано: «Попередження про неявку» і що будуть передавати в поліцію! Адресні, виписані з прізвищем», - інформують львів'яни у соцмережах.

ТСН.ua звернувся по коментар до пресслужби Сухопутних військ ЗСУ, аби з'ясувати, чи таке активне збільшення вручення повісток означає посилення мобілізації і чи пов'язано це із вказівкою президента України Володимира Зеленського про створення мобілізаційного резерву. Втім, телефоном нам відмовилися коментувати, тож ми відправили запит до командування Сухопутних військ ЗСУ і наразі очікуємо відповіді.

Зазначимо, що офіційно про посилення мобілізації в Україні наразі не повідомлялося.

Читати також: 

  • Володимир Зеленський доручив військовому командуванню України створити резервний особовий склад. Його створення потрібно, аби військові змогли відновити сили.  
  • В Одесі представники військкомату силою затримали та доставили до службового приміщення чоловіка, якому намагалися  вручити йому повістку.  Після того як відео із затримання потрапило до Мережі, військові пояснили, що військовозобов’язаний громадянин ображав та принижував співробітників центру комплектування та соцпідтримки

  •  

    В соціальних мережах обговорюють відео, на якому люди у військовій формі прикріпляють повістку прямо на вхідні двері квартири. Після цього вони фотографують її на телефон і йдуть. 

Можливо зацікавить