У Маріуполі під завалами будинку знайшли 200 тіл: російські «рятувальники» відмовилися їх ховати

У Маріуполі під завалами будинку знайшли 200 тіл: російські «рятувальники» відмовилися їх ховати

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни зупинили розбір завалів багатоповерхівки через відмову місцевих збирати приблизно 200 тіл загиблих. Ступінь розкладання тіл дуже високий.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зазначається, що завали розбирали в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру.

«При розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру у підвалі знайшли приблизно 200 тіл загиблих під завалами з високим ступенем розкладання. Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МЧС Росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі», – йдеться у повідомленні.

Андрющенко зазначає, що через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «державної корпорації «ритуал» із Донецька, процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено.

«Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг» і сказати, що тіло загиблого тільки знайдено або погодитись на запис відео, де заявник скаже що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Місто перетворилось на суцільне кладовище», – додають в міськраді.

Можливо зацікавить